Συνταγές
Λαχταριστός σιμιγδαλένιος χαλβάς με μπόλικο καρυδάκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Σιδηροπουλου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
4 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη,( εγώ έβαλα 2,5 κούπες ζάχαρη)
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα σπορελαιο
2 στικ κανέλας
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τα στικ κανέλας και τα αφήνουμε να βράσουν, για 5′ λεπτά
Ταυτόχρονα σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα Ρίχνουμε το σπορελαιο με το χοντρό σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, συνεχώς και για ένα 10λεπτο, μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα ωραίο χρώμα το σιμιγδάλι μας
Θέλει συνεχώς να ανακατεύουμε, για να μην κολλήσει
Μετά μόλις πάρει το χρώμα που θέλουμε, προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι μας μέσα στο σιμιγδάλι, με μια μεγάλη κουτάλα, σιγά σιγά
Με ΠΡΟΣΟΧΉ όμως να μην καούμε, γιατί πιτσιλάει πολύ
Μόλις τραβήξει όλο το σιρόπι, σβήνουμε το μάτι και τραβάμε την κατσαρόλα μας στο πλάι και το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και με το καπάκι της κατσαρόλας
Το αφήνουμε για ένα 15λεπτο να σταθεί και μετά το σερβίρουμε όπως θέλουμε
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Σιδηροπουλου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.