Συνταγές
Λαχταριστός μπακλαβάς που πρέπει να τον δοκιμάσετε γιατί δεν είναι καθόλου δύσκολος
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “LIVE KITCHEN YOUTUBE CHANNEL”
Σπιτικός μπακλαβάς με χειροποίητο φύλλο, όλο μεράκι και μαεστρία..
Υλικά
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι Ηλιέλαιο
1 αυγό
2 κτγ μπέικεν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
2 κτσ ξύδι
6 φλιτζάνια αλεύρι
250 γρ βουτυρο
Σιρόπι
5 νερό
4 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φέτα λεμόνι
Για την γέμιση
300 γρ καρύδια η φιστίκια αιγίνης
1 κτγ κανέλα
1/2 κτγ γαρίφαλο
Και 200 γρ Νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων
Εκτέλεση
Στο μπόλ του μίξερ βάζουμε τα υλικά για την ζύμη και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη απο τα τοιχώματα του κάδου .Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στο μπάγκο για να μπορέσουμε να δουλέψουμε την ζύμη .
Ανοίγουμε την ζύμη σε μακρόστενο μπαστούνι περίπου 50 πόντους και κόβουμε 12 μπαλάκια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν 30 λεπτά κάτω απο μια βρεγμένη πετσέτα. Για να μην ξεραθούν. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας τις κούπες με το νερό , την ζάχαρη και μια φέτα λεμόνι και το βράζουμε για 5 λεπτά .
Μόλις πέρασουν τα 30 λεπτά που περιμέναμε να ξεκουραστεί ξεσκεπάζουμε και παίρνουμε 1 μπαλάκι και ρίχνουμε απο επάνω του το Νισεστέ. Το γυρνάμε καλά και από την άλλη μεριά και το πατάμε στην μέση με τον πλάστη να ανοίξει 20 εκατοστά. Ενδιάμεσα αν χρειαστεί φυσικά ρίχνουμε νισεστέ για να μην κολλάει.
Αφήνουμε τον πλάστη και παίρνουμε τον λεπτό πλάστη για το άνοιγμα των φύλλων και ανοίγουμε το φύλλο όσο μπορούμε παραπάνω απο το ταψί. Τοποθετούμε το ταψί σαν οδηγό για να κόψουμε το φύλλά. Εκτός από το φύλλο στο ταψί βάζουμε και τα κομμάτια που περισσεύουν. Με αυτό τον τρόπο ειναι σαν δύο φύλλα κάθε φορά .
Μετά απο 4 φύλλα βάζουμε την μισή γέμιση και την άλλη μισή μετά απο 8 φύλλα και τοποθετούμε αλλα 4 απο πάνω. Κόβουμε τον μπακλαβά με λεπτομέρεια , ρίχνουμε το βούτυρο παντού και ψήνουμε στους180c σε αντιστάσεις πάνω κάτω.
Μόλις ψηθεί σιροπιάζουμε κρύο σιρόπι και ζεστό μπακλαβά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από LIVE KITCHEN YOUTUBE CHANNEL