Κρεας
Λαχταριστός μεζές για χοιρινή Τηγανιά με λουκάνικα, που θα κλέψει τις εντυπώσεις!
ΥΛΙΚΑ 1 κιλό χοιρινό κρέας λαιμού κομμένο σε μπουκιές 2 χωριάτικα λουκάνικα 4 κρεμμύδια ξερά 50γρ. ξύδι βαλσάμικο 50γρ. μέλι 1 κουτάκι (330ml) μπύρα 1 κουτ. σούπας μουστάρδα ελαιόλαδο για το σοτάρισμα αλάτι πιπέρι ρίγανη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Τοποθετούμε λίγο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε τα λουκάνικα. Έπειτα τα αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι και πετάμε το […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό χοιρινό κρέας λαιμού κομμένο σε μπουκιές
- 2 χωριάτικα λουκάνικα
- 4 κρεμμύδια ξερά
- 50γρ. ξύδι βαλσάμικο
- 50γρ. μέλι
- 1 κουτάκι (330ml) μπύρα
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε λίγο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε τα λουκάνικα. Έπειτα τα αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι και πετάμε το λίπος. Κρατάμε τα λουκάνικα στην άκρη για να χρησιμοποιήσουμε σε επόμενο βήμα της διαδικασίας.
Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο λάδι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, το κρέας και ανακατεύουμε καλά. Σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρέας χωρίς να ρίξουμε άλλο λάδι. Όταν ροδοκοκκινίσει το κρέας ρίχνουμε ξανά τα λουκάνικα και σβήνουμε με το ξύδι ξύνοντας με μία ξύλινη σπάτουλα τα υπολείμματα που πιθανόν να έχουν μείνει στον πάτο της κατσαρόλας (αυτά θα δώσουν πολύ νοστιμιά στη σάλτσα μας).
Τέλος, προσθέτουμε το μέλι, τη μπύρα και τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας, Αφήνουμε μόνο ένα μικρό άνοιγμα για να φεύγουν οι υδρατμοί. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 – 50 λεπτά.