Συνταγές
Λαχταριστοί εργολάβοι καρύδας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Chrisa Vasilopoulou-Georgopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Δεν υπάρχει πιο τέλεια συνταγή, σούπερ αφράτοι ζουμεροί γευστικότατοι με εγγυημένη επιτυχία!
Εργολάβοι με ινδοκάρυδο και υπέροχο χρώμα..
ΥΛΙΚΑ
10 αυγά χωριστά κρόκοι από ασπράδια
1,5 πακέτο άχνη ή 700 γραμ
1 κιλό ινδοκάρυδο (Εγώ πήρα χύμα)
3 βανίλιες
Κεράσι γλυκό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο 180 βαθμούς. Ετοιμάζουμε 2 λαμαρίνες με λαδόκολλα.
Ξεχωρίζουμε ασπράδια από κρόκους.
Χτυπάμε τα ασπράδια απαλή μαρέγκα 5-7 λεπτά ανάλογα το μίξερ.
Προσθέτουμε τους κρόκους και τις βανίλιες.Χτυπάμε λίγο προσθέτουμε σιγά σιγά την άχνη. Χτυπάμε λίγο να ενωθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε λεκάνη και προσθέτουμε την καρύδα. Αν τα αυγά μας είναι μικρά ίσως κρατήσουμε λίγη.
Ανακατεύουμε με τα χέρια να ενωθούν τα υλικά σε ζύμη να πλάθεται εύκολα.
Φτιάξτε μεγαλούτσικα μπαλάκια και τοποθετούμε στο ταψί με απόσταση 3 με 4 εκατ. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Αφήνουμε να κρυώσουν και τυλίγουμε σε μεμβράνη!
Η Συνταγή είναι από κ. Chrisa Vasilopoulou-Georgopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”