Συνταγές
Γαλατόπιτα με την πιο απίθανη κρέμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!” – Μαιρη Καπνιση .
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ενα λιτρο φρεσκο γαλα ενα Νουνου εβαπορε 400γρμ αραιωμενο( μισο γαλα μισο νερο )να ζεσταθουν στην φωτια ριχνω ενα ποτηρι μεγαλο σιμιγδαλι ψιλό και δουλευω με το συρμα των αυγων σε μετρια φωτια μολις αρχιζει να πηζει ριχνω ενα ποτηρι μεγαλο ζαχαρη και ανακατευω αρωματιζω την κρεμα με μια βανιλια ξυσμα ενος πορτοκαλιου και τρεις κ.σ. βουτυρο φρεσκο αγελαδινο μαζι με μαργαρινη ,δηλαδη μισο φρεσκο μισο μαργαρινη .Ανακατευω λιγο και αποσυρω.
Χτυπω πεντε αυγα μαζι κροκους και ασπραδια σε δυνατη ταχυτητα να αφρατεψουν και τα ριχνω στην κρεμα ανακατευω καλα να ενσωματωθουν .
Ψηνω σε 32 νουμερο βουτυρωμενο ταψι σε προθερμασμενο φουρνο αεροθερμο στους 170 ° εως οτου ροδισει περιπου τρια τεταρτα.
Δεν την χορταινεις !!!!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!” – Μαιρη Καπνιση .
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για λαχταριστή μπουγάτσα με κρέμα… εύκολα και γρήγορα.
Η μπουγάτσα, προέρχεται από την τουρκική boğaça. Ήρθε στην Ελλάδα μαζί με τους πρόσφυγες το 1922… και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στη Βόρεια Ελλάδα, και ειδικά στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες. Αυτή είναι μία από τις πιο εύκολες συνταγές για μπουγάτσα.
Τι χρειαζόμαστε:
2 φύλλα σφολιάτας
1 λίτρο γάλα
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα ζάχαρη
3 – 4 κ.σ. μαργαρίνη 1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη. Όχι σε πολύ δυνατή φωτιά για να μην μας κολλήσει.
2) Ανακατεύουμε και όταν γίνει κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη μαργαρίνη και τη βανίλια και ανακατεύουμε λίγο.
3) Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ, τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας, τη γέμιση και τέλος το δεύτερο φύλλο.
4) Χαρακώνουμε λίγο τα κομμάτια
5) και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
6) Όταν τη βγάλουμε απ’ το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει, έπειτα κόβουμε τα κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα. Καλή σας όρεξη!!!