Συνταγές
Λαχταριστή μαρμελάδα βερίκοκο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιάννης Αραμπατζής”
Υλικά
1 κιλό βερίκοκα
800 γραµµάρια ζάχαρη
1/2 λεμόνι (χυμός)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά τα φρούτα μας και αφαιρούμε τα κουκούτσια
Τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και τοποθετώντας μια στρώση φρούτων, μια στρώση ζάχαρη εναλλάξ .Αν δεν έχουμε μπορούμε να τα βάλουμε σε μικρή λεκάνη πλαστική ή κατευθείαν στη κατσαρόλα.
Τα καλύπτουμε µε μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για µία νύχτα. Στο διάστημα αυτό τα ανακατεύουμε µία µε δύο φορές.
Την επόμενη μέρα η ζάχαρη πρέπει να έχει λιώσει και να είναι σαν σιρόπι
Αδειάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα µε χοντρή βάση
Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20΄και ξαφρίζουμε αν χρειαστεί .
Ανάλογα με τις προτιμήσεις μας και μόλις μαλακώσουν τα βερίκοκα αρκετά,τα λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο που λιώνουμε τις βραστές πατάτες ή αν θέλουμε να είναι με απαλή υφή χρησιμοποιούμε το ραβδομπλένταιρ.
Καταλαβαίνουμε οτι η μαρμελάδα μας έχει δέσει,εάν αφήνει στρώση στην ανάποδη μεριά της ξύλινης κουτάλας.
Στο τελευταίο βράσιμο προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε 1΄-2.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις σταματήσει να κοχλάζει τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια
Εάν θέλουμε και λόγω του ότι τα βερίκοκα ως φρούτο έχουν πολλή πηκτίνη να προσθέσουμε λιγότερη ζάχαρη (500 γραμμάρια ) περίπου με την προϋπόθεση όμως να είναι αρκετά ώριμα και γλυκά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιάννης Αραμπατζής”