Συνταγές
Λαχταριστή και τραγανή χορτόπιτα με διάφορα άγρια χόρτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Από γεύση μούρλια σίγουρα!
ΥΛΙΚΑ
Λαπατα τσουκνίδα καυκαλιθρες πράσα σπανάκι φρέσκα κρεμμυδάκια μαιντανό και άνιθο.
Δεν τσιγάριζουμε τίποτα.
Τα ψιλόκοβουμε όλα τα έτριψα με αλάτι και τα άφηνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με 250 γρ φέτα σπασμένη με το πιρούνι
Για το φύλλο
Βάζουμε 2 φλ αλέυρι με 1 κρασοπότηρο λάδι και τα τρίβουμε να γίνουν σαν ψίχουλα .
Πρόσθετουμε 2 κ.σ ξύδι 1κ.γ αλάτι και χλιαρό νερό περίπου ένα φλ ζυμώνοντας μέχρι να εχουμε ενα ζυμαράκι που να μην κολάει στα χέρια.
Λαδώνουμε ένα μπολ και βάζουμε μεσα το ζυμαράκι λαδώνοντας και από επάνω μην ξεραθεί. Αφηνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Το χώριζουμε σε πέντε μπαλάκια. Ανοιγουμε ένα ένα βάζουμε γέμιση και το κάνουμε ρολο
Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι βάζουμε μισό φλυτζάνι λάδι από επάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς 50-60 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.