Συνταγές
Σας έχουμε ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο γλυκό με λεμονάκια μυρωδάτα! Λεμονόπιτα στο λεπτό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο πτι μπερ θρυμματισμένα στο multi
80 γρ.βούτυρο λιωμένο
1 ζαχαρούχο γάλα
1/2 κουτ.σούπ.ξύσμα λεμονιού
2 βανίλιες κάψουλες
90 ml χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και κάνουμε τη βάση της τάρτας σε μικρό ταψάκι, ψήνουμε για 8 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180.
Παγώνουμε ρη βάση στο ψυγείο. Με ένα σύρμα Ανακατεύουμε το γάλα, το ξύσμα, τις βανίλιες και στο τέλος τον χυμό λεμονιού έως ότου πήξει το μείγμα μας.
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες! Διακοσμούμε με ό,τι μας αρέσει
Έβαλα λίγο ψημένο φιλέ αμυγδάλου
Η κρέμα μετά είναι σταθερή! Ελάτε να σας κεράσω
Υ.Γ.: Σας παραθέτω και ένα κομμάτι κομμένο μόλις τώρα μετά από 6 ώρες στο ψυγείο για να δείτε τη σταθερότητα της κρεμούλας της γλυκόξυνης
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για λαχταριστή και πανέμορφη λεμονόπιτα!
Η Συνταγή είναι από κ. Aliki Mitropoulou – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο κρέμ κράκερς
125 γρ βουτυρο
2 κουτιά ζαχαρούχο
4 αυγά
Χυμό απο ένα λεμόνι
Ξύσμα απο 4 λεμόνια
Σαντιγί
Εκτέλεση
Τρίβετε τα κράκερς σε μορφή πούδρας τα στρώνετε σε μια ταριερα λιώνετε το βουτυρο και δουλεύετε τα κράκερς φτιάχνοντας την βάση της τάρτας.
Την ψήνετε να σταθεροποιηθεί στους 180 βαθμούς ( προθερμασμένο φούρνο) για 15 λεπτά. Χτυπάτε το ζαχαρούχο με τα αυγά το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Ρίχνετε το μείγμα στην βάση. Ψήνεται για περίπου 25 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και γαρνίρετε με χτυπημένη σαντιγί
Την αφήνετε να πάγωσαν για τουλάχιστον 1 ωρα
Η Συνταγή είναι από κ. Aliki Mitropoulou – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.