Συνταγές
Πορτοκαλόπιτα ! Τα λόγια είναι περιττά , η νοστιμιά της δεν περιγράφεται.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά, διαδικασία:
-500 γρ. φύλλο κρούστας, (ψημένο με αέρα για 15 λεπτά στους 150 βαθμούς.)
Κάνουμε πρώτα το σιρόπι να κρυώσει
-2 ποτήρια ζάχαρη
-3 ποτήρια νερό
-1 χυμό πορτοκάλι
-1 χυμό λεμονιού
-ξύσμα πορτοκαλιού – λεμονιού
-1 ξυλάκι κανέλας
Σε μπολ ανακατεύουμε με σειρά:
-1 ποτήρι ηλιέλαιο
-1 ποτήρι ζάχαρη
-4 αυγά
-1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
-1 κεσεδάκι γιαούρτι
-1 μπέϊκιν
-ξύσμα πορτοκαλιού
-2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε το ταψί .
Στρώνουμε φύλλο και μίγμα εναλλάξ.
Στον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα περίπου 35-40 λεπτά.
Ρίχνουμε το σιρόπι κρύο στην ζεστή πίτα.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο μία ώρα και απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Λαχταριστή και ζουμερή πορτοκαλόπιτα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιάννης Αραμπατζής”
Υλικά
-500 γρ. φύλλο κρούστας
-1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
-1 ποτ. ζάχαρη
-1 κεσεδάκι γιαούρτι
-1 μπέικιν πάουντερ
-2 βανίλιες
-ξύσμα από 2 πορτοκάλια
-4 αυγά
-σιρόπι
-2 ποτ. ζάχαρη
-3 ποτ. νερό
Εκτέλεση
Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι. Ανοίγουμε τα φύλλα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν εντελώς.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι, το γιαούρτι, τις βανίλιες , το μπέικιν και το ξύσμα. Σπάζουμε τα φύλλα κρούστας και τα ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα έτσι ώστε να βραχούν καλά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30 × 40 εκ., ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 25- 30 λεπτά.
Αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα να κρυώσει εντελώς και βράζουμε το σιρόπι για 15 λεπτά.
Τέλος σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό με καυτό σιρόπι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιάννης Αραμπατζής”