Συνταγές
Λαχταριστή και ελαφριά χιώτικη πανακότα με μανταρίνι και μαστίχα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Lena Kallitexnida – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο γάλα πλήρες
1 κγ.μαστιχα Χίου
ξύσμα από 1 μανταρίνι
1 φλ.χυμο μανταρίνι
1 κ 1\2 φλ κορν Φλάουερ
1 κ 1\4 φλ. ζάχαρη..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατέυουμε όλα τα υλικά μέσα σε κατσαρόλα να λιώσει το κορν Φλάουερ κ ανάβουμε το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία..
Βράζουμε κ ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα μέχρι να πήξει καλά η κρέμα κ να γίνει διάφανη κ γυαλιστερη
Κατεβάζουμε από την φωτιά (κ ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας βουτυρο αγνό) προαιρετικά
Μπορείτε να το σερβίρετε από πάνω με γλυκό του κουταλιού βύσσινο του ταιριάζει απόλυτα
Η Συνταγή είναι από κ. Lena Kallitexnida – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.