Συνταγές
Λαχταριστή γαλατόπιτα με υπέροχη εξωτερική κρούστα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Έφη Τιφτικίδου – “Stin koyzina Mmm… ou”.
Υλικά
1lt γάλα
180 γρ ζάχαρη
80 γρ σιμιγδάλι ψιλό
30 γρ κορν φλάουρ
3 αυγά
2 καψουλακια βανιλινη
1 λεμόνι τουλάχιστον ακερωτο το ξύσμα του
1/4 κ γλ αλατι
90 γρ βούτυρο σε κομμάτια
Επικάλυψη
1 αυγό τον κρόκο
2 κ σ νερό
2 κ σ ζάχαρη
Πυρεξ 24 εκ βουτυρωμεμο και πασπαλισμενο με ψιλό σιμιγδάλι
Φούρνος προθερμασμένος στους 180 βαθμούς κελσίου στον αερα
Για την επικάλυψη
Χτυπώ όλα τα υλικά μαζί να ομογενοποιηθούν καλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την γαλατοπιτα
Σε μπωλ
Ανακατεύουμε σιμιγδάλι + κορν φλαουρ
Προσθέτουμε αυγά + βανιλίνες + ξύσμα + αλάτι και ανακατεύουμε
Σε κατσαρολακι μεγαλουτσικο
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά γάλα + ζάχαρη να λιώσει η ζάχαρη και να κάψει το γάλα.
Κατεβάζουμε το κατσαρολακι απο τη φωτιά και ρίχνουμε μια κουτάλα καυτό γάλα στο μπωλ με τα αυγά ανακατεύοντας ζωηρά με το σύρμα.
Συνεχίζοντας το ζωηρό ανακάτεμα ρίχνουμε και μια δεύτερη κουτάλα γάλα. Μεταφέρουμε το μείγμα του μπωλ στο κατσαρολακι μου και συνεχίζοντας το ζωηρό ανακάτεμα το βάζουμε πάλι σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε έως ότου δέσει η κρέμα μου. Αφαιρουμε το κατσαρολακι από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε έως ότου λιώσει και απορροφηθεί.
Ρίχνουμε την κρέμα στο πυρέξ μου στρώνουμε την επιφάνεια της και με πινέλο αλείφουμε την επικάλυψη της.
Ψήνουμε για 40 -45 λεπτά
Την αφήνουμε να κρυώσει καλά περίπου 2 ωρες πριν την κόψουμε και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα
Η Συνταγή είναι από κ. Έφη Τιφτικίδου – “Stin koyzina Mmm… ou”.