Συνταγές
Ένα Ωραίο πιάτο – Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κιλό χταπόδι περίπου
ελαιόλαδο
μισό ποτηράκι ξύδι
1 ποτηράκι κρασί
3 ντομάτες τριμμένες
1 ξερό κρεμμύδι σε φετάκια
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
αλάτι, πιπέρι
μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
1 ξύλο κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το χταπόδι στη χύτρα με το ξύδι και αφήνουμε να κατεβάσει τα νερά του.
Το αφήνουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι σοτάρωντας πολύ καλά.
Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε τα μπαχαρικά τη σάλτσα ντομάτας και τις φρέσκες ντομάτες.
Αλάτι βάζουμε ελάχιστο γιατί συνήθως το χταπόδι έχει δικό του αλάτι.
Ανακατεύουμε καλά κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε για 20 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο ανοίγουμε τη χύτρα και αδειάζουμε όλο το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Προσθέτουμε ζεστό νερό, το κοφτό μακαρονάκι ανακατεύουμε και βάζουμε στο φούρνο μέχρι να ψηθεί το μακαρόνι.
Η συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Λαχταριστές και πεντανόστιμες μπουκίτσες με ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Η συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η συνταγή είναι για διπλή δόση, 1 δόση με τυρί και 1 δόση με σπανάκι και τυρί
ΥΛΙΚΑ
2 κεσεδάκι γιαούρτι, (εγώ έβαλα πρόβειο)
2 κεσεδάκια σπορέλαιο
4 αυγά + (2 κρόκους για άλειμα)
350 γρ. φέτα + 150 γρ. για το σπανάκι
1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για το σπανάκι
2 χούφτες σπανάκι
μισό ματσάκι άνηθο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κτσ. δυόσμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλα μαζί στο τηγάνι για 20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και προσθέτουμε 150 γρ. φέτα.
Στη συνέχεια το ανακατεύουμε με το μίγμα.
Αδειάζουμε πρώτα το γιαούρτι, προσθέτουμε το σπορέλαιο, τα χτυπημένα αυγά, το τυρί και στο τέλος σιγά-σιγά το αλεύρι.
Τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα με λίγο χώρο μεταξύ τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά.
Η συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.