Συνταγές
Λαχταριστές αλμυρές κρέπες Γεμιστές με κιμά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
Για τις κρέπες
1 αυγό
2 ποτήρια νερού Γάλα
1 ποτήρι νερού Αλεύρι
1 Αλάτι, πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας φυτικό έλαιο
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
Σε ένα τηγάνι Tefal ψήνουμε σιγά σιγά τις κρέπες.
Για τη γέμιση κιμά.
250 γραμμάρια κιμά
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
Αλάτι και πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ
Ι κουταλιά βούτυρο
1 κουταλιά αλεύρι
1,5 ποτήρι γάλα
Τυρί τσένταρ
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι τα κρεμμύδια, το κιμά, το πελτέ τη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε.
Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ βάζοντας σε ένα σκεύος το βούτυρο , το αλεύρι και τέλος το γάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.Στο τέλος προσθέτουμε τυρί τσένταρ.
Ανοίγουμε μία μία τις κρέπες. Τοποθετούμε στη μέση μία φέτα τσένταρ. Στη συνέχεια βάζουμε μία κουταλιά μπεσαμέλ, λίγη γέμιση κιμά και κλείνουμε σε φάκελο τη κρέπα.
Τοποθετούμε σε ταψάκι βουτυρωμένο. Από πάνω βάζουμε τριμμένο τσένταρ και λίγη ντομάτα. 20 λεπτά πριν το σερβίρετε, ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 ° C μέχρι να λιώσει ελαφρά το τυρί.