Συνταγές
Τα αγαπάμε! Δεν έτυχαν πέτυχαν τα ροξάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Νίκη Μουτάφη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ενα ποτήρι γάλα, 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο, 2 φακελάκια μαγιά, 1 κουταλάκι ζάχαρη, λίγο αλάτι, 2 αυγά, μία βανίλια.
Σε ένα μπωλ βάζουμε λίγο άσπρο ζυμαράκι, ρίχνουμε μέσα κακάο και προαιρετικά αν θέλουμε καρύδια, αλεύρι όσο πάρει το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει.
Τα φτιάχνουμε, ψήνουμε αναλόγως το φούρνο στους 170 βαθμούς, μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε και έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι.
για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη, 3 ποτήρια νερό και μισό χυμό από λεμόνι.
Η συνταγή είναι από Νίκη Μουτάφη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις λαχταριστά ροξάκια.
Η συνταγή είναι από κ. ΒΑΣΩ ΓΙΑΡΕΝΗ – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 ποτήρι γάλα
-1 ποτήρι σπορέλαιο
-2 αυγά, 1 κυβάκι μαγιά, 700-800 γρ. αλεύρι φαριναπ, 4-5 κουταλιές κακάο
-λίγο κανέλα και ξύσμα πορτοκάλι στο σοκολατένιο μίγμα
Εκτέλεση
Λιώνουμε την μαγιά με το γάλα, ρίχνουμε όλα τα υγρά, ανακατεύουμε, προσθέτουμε σιγά- σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Χωρίζουμε σε 4 μέρη, στο ένα κομμάτι θα προσθέσουμε κακάο, πορτοκάλι, κανέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Σιρόπι
1,5 ζάχαρη, 4 ποτήρια νερό, βράζουμε για 5 λεπτά.
Η συνταγή είναι από κ. ΒΑΣΩ ΓΙΑΡΕΝΗ – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.