Συνταγές
Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα πιροσκί με πατάτα – νηστίσιμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Theodosia Halvatzh- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
Στη μηχανή ψωμιού βαζουμε 500ml , νερό 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι και 1 ζάχαρη 2 κουταλιές σούπας λάδι σπορελαιο 4 μιση φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι και 1 μαγιά σκόνη.
Το αλεύρι θα το δείτε μπορεί να θέλει λίγο παραπάνω. 4 μισή με 5 φλυτζάνια
Άφηνουμε να ζυμωθει καλά..και μετά από μισή κλεινουμε τη μηχανή έβγαλα τον κάδο με τη ζύμη και άφηνουμε να φουσκώσει
Βραζουμε πατάτες τις πάτησα με το πηρούνι βαζουμε μέσα λίγη ρίγανη πιπέρι λίγο αλάτι
Άνοιγουμε μικρά φιλαράκια τη ζύμη μου και βαζουμε από 2 κουταλιές στο καθένα
Τηγανιζουμε σε καυτό σπορελαιο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Theodosia Halvatzh – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Χρυσαφένια λαχταριστά και φυσικά πεντανόστιμα πιροσκί με πατάτα – νηστίσιμα
Η Συνταγή είναι της κ. Nana Aslanoglou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά – Εκτέλεση
Χλιαρό νερό 2 κούπες,
2 φακελάκια ξερή μαγιά,
1 κ. σ. ζάχαρη,
1κ. γλυκού. αλάτι
2-3 κ. σ. σπορέλαιο,
αλεύρι περίπου 4-5 κούπες
Aυτά για την ζύμη ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί το αλεύρι στο τέλος όσο χρειαστεί να γίνει η ζύμη μαλακή και την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει.
Γέμιση :
Τσιγαρίζω 1ξερο κρεμμύδι 4-5 φρέσκα κρεμμύδια λίγο πράσο προσθέτουμε και τις πατάτες που τις έχουμε βράσει και τις έχουμε λιώσει ελαφρώς με το πιρούνι αλάτι πιπέρι ρίγανη.
Τα γεμίζουμε κόβοντας λίγη ζύμη και ανοίγοντάς την την κλείνουμε .
Και….. Καλή όρεξη..
Τηγανίζουμε ή τα ψήνουμε με λαδόκολλα στο ταψί.
Η Συνταγή είναι της κ. Nana Aslanoglou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.