Συνταγές
Λαχταριστά, πεντανόστιμα και γευστικότατα ρολάκια κανέλας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Σιδηροπουλου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
Υλικά
1 πακέτο σφολιάτας έτοιμου φύλλου
100 γρ. Βούτυρο
150 γρ. Κρυσταλλική ζάχαρη ή καστανή
3 κουτ.γλ. κανέλα
Λίγες σταφίδες ή καρύδια προαιρετικά
Εκτέλεση:
Παίρνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας το ανοίγουμε, βάζουμε από επάνω το μισό βούτυρο με ένα πινέλο και ρίχνουμε την κανελοζάχαρη που έχουμε ανακατέψει προηγουμένως
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και σταφίδες ή καρύδια για έξτρα γεύση
Μετά το ρολάρουμε τυλίγοντάς το και το κόβουμε σε 12 ίσα κομμάτια
Ακριβώς την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας
1 κρόκο αυγού πάνω από τα σφολιατάκια, για ωραίο χρώμα, αυτή τη φορά δεν έβαλα για να γίνουν νηστίσιμα
Για την επάλλειψη, αν θέλουμε χρησιμοποιούμε γλάσσο
200 γρ. Ζάχαρη άχνη
Λίγο χυμό λεμονιού
Τα ανακατεύουμε αυτά τα δύο και έχουμε έτοιμο γλάσσο
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο μας
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Σιδηροπουλου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.