Συνταγές
Πεντανόστιμα και αφράτα πιροσκί για το σχολείο – με πατάτα νηστίσιμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη
Στη μηχανή ψωμιού έβαλα 500ml , νερό 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι και 1 ζάχαρη 2 κουταλιές σούπας λάδι σπορελαιο 4 μιση φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι και 1 μαγιά σκόνη.Το αλεύρι θα το δείτε μπορεί να θέλει λίγο παραπάνω. 4 μισή με 5 φλυτζάνια.
Άφησουμε να ζυμωθει καλά..και μετά από μισή έκλεισα τη μηχανή έβγαλα τον κάδο με τη ζύμη και άφησουμε να φουσκώσει.
Εβρασα πατάτες τις πάτησα με το πηρούνι έβαλα μέσα λίγη ρίγανη πιπέρι λίγο αλάτι .
Άνοιξουμε μικρά φιλαράκια τη ζύμη μου
βαζουμε από 2 κουταλιές στο καθένα.
Τηγανισα σε καυτό σπορελαιο.
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Theodosia Halvatzh .
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσεις τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Λαχταριστά παραδοσιακά ποντιακά πιροσκί με πατάτες ή με ζαμπόν και κασέρι. Εσείς πώς τα προτιμάτε; (μια διαφορετική συνταγή))
ΥΛΙΚΑ
για τη ζύμη
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι παραδοσιακό
- 1 κεσεδάκι κεφίρ
- 2 αυγά
- αλάτι
- αλεύρι όσο πάρει
- 1κ.γ σόδα φαγητού και
- 1/4 κ.γ σόδα επιπλέον
για τη γέμιση
- 4 μέτριες πατάτες
- 1 φρ. κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
- άνιθο ψιλοκομμένο
- λάδι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
για τη ζύμη:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι λίγο-λίγο μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή.Ενόσω ζυμώνουμε προσθέτουμε επιπλέον 1/4 κ.γ σόδα .Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» περίπου 40 λεπτά και να φουσκώσει.
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι ζύμης , το ανοίγουμε , προσθέτουμε λίγη από γέμιση και το κλείνουμε.
Τηγανίζουμε τα πιροσκί και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
για τη γέμιση:
Ξεφλουδίζουμε και βράζουμε τις πατάτες.Τις πολτοποιούμε με το πιρούνι.Ζεσταίνουμε το φρέσκο βούτυρο και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι. Μόλις κρυώσει προσθέτουμε τις πατάτες και τον άνιθο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
επίσης:
Μπορούμε να γεμίσουμε τα πιροσκί με ζαμπόν, κασέρι, τυρί κ.ο.κ.