Συνταγές
Τραγανά, αρωματικά και πεντανόστιμα μπισκότα βουτύρου μόνο με λίγα υλικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία του δωματίου
-120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
-350 γρ. αλεύρι γοχ.
-ξύσμα του 1 λεμονιού
-1 κτγ. εκχύλισμα βανίλιας
-λίγα τρουφάκια σοκολάτας και κακάο για σχέδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη, τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει το μίγμα, βάζουμε όλα τα υλικά μέσα και το ζυμώνουμε για λίγα λεπτά. Βάζουμε την ζύμη τυλιγμένη με μεμβράνη για 30″ στο ψυγείο.
Την ζύμη το ανοίγω σε φύλλο και με την βοήθεια της φόρμας κάνουμε το σχέδιο που σας αρέσει. Τα πασπαλίζουμε με τρούφες και φτιάχνουμε τα σχέδια του φύλλου .
Βάζουμε τα μπισκότακια σε ένα ταψί με λαδόκολλα, και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το άφησα να κρυώσει 15 λεπτά.
Η συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις Λαχταριστά μπισκότα με 100% επιτυχία
Η συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟΥ
-2 αυγά
-1 ποτήρι ζάχαρη
-1 ποτήρι σπορέλαιο
-1 κτγ. μπέικιν
-2 βανίλιες
-3,5 μισή ποτήρια αλεύρι+3 κτσ.
-1 κτγ. κοφτό κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπολ τα αυγά με την ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε με μαρίζ για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε 3 ποτήρια αλεύρι, τις βανίλιες, το μπέικιν, 1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού κακάο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά με μαρίζ.
Ρίχνουμε μισό ποτήρι αλεύρι και ζυμώνουμε.
Ρίχνουμε τέλος 3 κτσ. αλεύρι και ζυμώνουμε.
Πλάθουμε μπαλίτσες ίσου μεγέθους πατώντας τες και τις τοποθετούμε στην λαδόκολα.
Τοποθετούμε πάνω στο καθένα κομματάκια κουβερτούρα! Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στη μεσαάα σχάρα για 12 λεπτά.
40 κομμάτια
Η συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.