Γλυκα
Λαχταριστά Καρυδάτα brownies χωρίς ψήσιμο, από την Madame Gâteaux
Υλικά Για τα brownies 90 γρ. καρύδια ωμά, ολόκληρα 120 γρ. αμύγδαλα ωμά, ασπρισμένα 30 γρ. καρύδια ωμά, χονδροκομμένα 350 γρ. χουρμάδες, χωρίς το κουκούτσι 60 γρ. κακάο σε σκόνη 1/4 κ.γ. αλάτι Για την γκανάς 50 ml γάλα αμυγδάλου 175 γρ. σοκολάτα μαύρη, σε κομματάκια ΕΚΤΕΛΕΣΗ Για τα brownies Στον πολυκόφτη, χτυπάμε τους χουρμάδες […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
Για τα brownies
90 γρ. καρύδια ωμά, ολόκληρα
120 γρ. αμύγδαλα ωμά, ασπρισμένα
30 γρ. καρύδια ωμά, χονδροκομμένα
350 γρ. χουρμάδες, χωρίς το κουκούτσι
60 γρ. κακάο σε σκόνη
1/4 κ.γ. αλάτι
Για την γκανάς
50 ml γάλα αμυγδάλου
175 γρ. σοκολάτα μαύρη, σε κομματάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα brownies
Στον πολυκόφτη, χτυπάμε τους χουρμάδες ώσπου να γίνουν πολύ μικρά κομματάκια. Τους μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Στον πολυκόφτη, χτυπάμε τα καρύδια και τα αμύγδαλα ώσπου να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το κακάο και το αλάτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Προσθέτουμε τους χουρμάδες και χτυπάμε ώσπου το μείγμα να αρχίσει να γίνεται σαν ζύμη. Εάν τα υλικά δεν κολλάνε μεταξύ τους, προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
Βγάζουμε τη ζύμη από τον πολυκόφτη και τη μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Με μια σπάτουλα πιέζουμε την επιφάνειά της ώστε να γίνει όσο πιο επίπεδη είναι δυνατόν. Τοποθετούμε το ταψάκι στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να σφίξει.
Για την γκανάς
Ζεσταίνουμε το γάλα στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις βράσει, περιχύνουμε με αυτό τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά ώστε να λιώσει. Αν χρειάζεται, ζεσταίνουμε όλο το μείγμα λίγο ακόμα στο φουρνάκι μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.
Αλείφουμε την επιφάνεια των brownies με την γκανάς και πασπαλίζουμε με τα χοντροκομμένα καρύδια. Σερβίρουμε ή φυλάμε τα brownies στο ψυγείο, σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
Κεντρική φωτογραφία: Μadame Gâteaux – ladylike