Συνταγές
Τέλειο, χρυσαφένιο και νόστιμο σίγουρα στριφτό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ιουλία Ρουσουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 ποτήρι νερό 1 κιλό τυρί βαρέλι 1 καίσεδακι φυτινη 400 γρ λιγο λάδι και λίγο αλάτι στο ζυμάρι.
Βαζουμε σε μια λεκάνη το νερό το λάδι περίπου 3 κουταλιες της σούπας το αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκου
ρίχνουμε το αλεύρι τόσο ώστε να είναι μαλάκια η ζύμη όπως όταν κάνουμε ζυμάρι για πίτα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμωνουμε το ζυμάρι και κόβουμε 15 μπαλάκια ωπος τα φιλα για πιτα. Βάζουμε φυτινη στο ταψί και Βάζουμε ενα φιλαράκι που το έχουμε ανοίξει με χοντρό πλαστι λίγο τυρί λίγο φυτινη. Με τον ίδιο τρόπο Βάζουμε ολα τα υπόλοιπα. Ανοίγουμε την ζύμη στο μεγεθως του ταψιού. Την μαζευουμε από τη μια μεριά ενα ρόλο και στριβουμε την μισή μεριά προς τα δεξιά και την άλλη μισή προς τα αριστερά. Στο τέλος ανοιγουμε το ζυμαρι στο ταψί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αερα για 30 λεπτά περίπου αναλογα την κουζίνα. Να πάρει χρυσαφένιο χρωμα.
Η Συνταγή είναι από Ιουλία Ρουσουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Λαχταριστά και πεντανόστιμα τυροπιτακια
Η Συνταγή είναι από κ. Dimitra Sarropoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κουπα γαλα,
1/2 κουπα καλαμποκελαιο,
1 αυγο,
1 πρεζα αλατι,
1/2 κ.γ ζαχαρη,
1 φακελακι ξηρη μαγια ή 1 νωπη,
αλευρι οσο παρει.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε τη μαγια, τη ζαχαρη και το γαλα (χλιαρο) σενα μπολ κ αφηνουμε 10 λεπτα.
Στη συνεχεια προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα μεχρι να εχουμε μια ζυμη ισα που να μη κολλαει στο χερι.
Αφηνουμε στην ακρη 40 λεπτα με μια ωρα να διπλασιαστει.
Επειτα χωριζουμε τη ζυμη σε 5 ισα μερη( μπαλακια).ανοιγουμε το καθε ενα,το χωριζουμε σε 8 κομματια.
Βαζουμε 1 κ.γ γεμιση τυρι και τυλιγουμε. Απο πανω αλειφουμε με κροκο αυγου
Η Συνταγή είναι από κ. Dimitra Sarropoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.