Συνταγές
Λαχανοντολμάδες της τεμπέλας, με γεύση που θ αγαπήσεις
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Αθηνά Τζιότζιου – “Μπαχάρι και κανέλα.”
Υλικά:
1 μέτριο λάχανο
500 γρ. κιμά
200 γρ. ρύζι καρολίνα
λάδι
2 μεγάλα κρεμμύδια
5 κρεμμυδάκια φρέσκα
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά
Για την κρέμα:
2 αυγά
ενάμιση λεμόνι
2 κ.σ. κορν φλαουρ
1 κουταλιά βούτυρο
Εκτέλεση:
Βράζουμε το λάχανο σε αλατισμένο νερό. Τσιγαρίζουμε τον κιμά με το λάδι, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τα μπαχαρικά και στο τέλος το ρύζι με λίγο νεράκι και τα αφήνουμε να πάρουν μα βράση.
Σε ένα πυρέξ στρώνουμε τα μισά φύλλα από το λάχανο καλύπτοντας και τα πλαϊνά τοιχώματα του πυρέξ. Ρίχνουμε την γέμιση και από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα.
Καλύπτουμε την επιφάνεια με ένα πιάτο, ρίχνουμε νεράκι και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά περίπου.
Όταν ψηθεί στραγγίζουμε το ζωμό από το φαγητό, το βάζουμε σε ένα κατσαρόλι στην φωτιά. Διαλύουμε το κορν φλαουρ με το χυμό λεμονιού το προσθέτουμε στο ζωμό και χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε και αυτά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να πήξει η κρέμα.
Στο τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο.
Η Συνταγή είναι από κ. Αθηνά Τζιότζιου – “Μπαχάρι και κανέλα.”