Συνταγές
Ελάτε να δούμε το εύκολο φαγητό της γιαγιάς που είναι ιδανικό για όλες τις ώρες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Κοίταξτε τώρα πώς εκείνο το ταπεινό και νόστιμο φαγητό της γιαγιάς πατάτες με αβγά γίνεται ενα καινούργιο γκουρμέ πιάτο.
Εναλλακτικό….όμορφο…και ιδιαίτερο το σημερινό φαγητό!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
-2 πατάτες, καθαρισμένες και τριμμένες στον τρίφτη
-2 αυγά
-χαβιάρι φιλετοπιπεριάς
-φέτα θρυμματισμένη
-ρίγανη
-αυγά
-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε για 30 λεπτά τις πατάτες σε κρύο νερό.
Αφού τις στραγγίξουμε καλά, τις ρίχνουμε σε τηγάνι αντικολλητικό με λάδι, τις πιέζουμε ελαφρώς με τα χέρια μας και αφήνουμε για 5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε ομοιόμορφα επάνω από τις πατάτες, στρώνοντάς τα με το πηρούνι.
Τοποθετούμε το καπάκι στο τηγάνι και αφήνουμε να ροδίσει.
Αναποδογυρίζουμε το τηγάνι σε μεγάλο πιάτο και το τοποθετούμε ξανά το φαγητό στο τηγάνι για να ροδίσει και από την άλλη πλευρά.
Σερβίρεται με χαβιάρι φιλετοπιπεριάς, θρυμματισμένη φέτα, ρίγανη, αυγά μάτια και πιπέρι.
Δες στο παρακάτω βίντεο όλα τα βήματα για να εκτελέσετε την πιο νόστιμη συνταγή για “φαγητό της γιαγιάς”
Δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας σεφ για να πετύχετε αυτή τη συνταγή!
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για Λατρεμένο ρεβανί όπως της γιαγιάς
Η Συνταγή είναι της κ. Taxiarchis Papathanasiou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ:
1 ΚΕΣΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΌ
1 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ
3 ΑΥΓΑ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ
1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΧΥΜΟΣ + ΞΥΣΜΑ
1 ΚΟΥΠΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΤΡΟ
1 ΚΟΥΠΑ ΦΑΡΙΝΑ ΑΠ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
3 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΝΕΡΟ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΜΕΛΙ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑ
ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΛΕΜΟΝΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΟΥΜΕ ΖΑΧΑΡΗ, ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ, ΦΑΡΙΝΑ.
ΣΕ ΑΛΛΗ ΛΕΚΑΝΗ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΑΥΓΑ, ΒΑΝΙΛΙΑ, ΧΥΜΟ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ. ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΜΕ ΣΠΑΤΟΥΛΑ.
ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΟΜΕΝΟ ΤΑΨΑΚΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 45 ΛΕΠΤΑ.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ, (ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΑΣ).
ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΡΥΟ.
ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΡΙΜΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟ Ή ΚΑΡΥΔΑΣ.
Η Συνταγή είναι της κ. Taxiarchis Papathanasiou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.