Συνταγές
Ωραίο ελαφρύ γλυκό που θα λατρέψεις!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Roulaki Miseniazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα
1λιτρο γάλα φρέσκο, 100γρ σιμιγδάλι, 200γρ ζαχαρη,2αυγα,1βανιλια κ 50γρ βούτυρο.Αφου κρυώσει η κρεμα μας
παίρνουμε τα φύλλα κ τα κόβουμε μακρόστενα σε δύο λωρίδες ,1πακ φυλλα κρουστας,έπειτα τα ραντίζουμε με βούτυρο που έχουμε λιώσει
100γρ βούτυρο,και βάζουμε 2κουτ της σούπας κρέμα και, τα ρολαρουμε .Έπειτα τα βουτυρώνουμε,κ τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Σιρόπι: 450γρ γμ ζάχαρη ,500mlνερο,1στικ κανέλα,μισό χυμό από φρέσκο λεμόνι .
Τα σιροπιαζουμε ζεστό σιρόπι κρύα τα γαλακτομπουρολακια.
*Το ετοιμάζω μερικές μέρες πριν σε ταψακι το σκεπάζω με μεμβράνη και το έχω στην κατάψυξη για όταν το χρειαστώ
Η Συνταγή είναι από Roulaki Miseniazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για λατρεμένο μοσχομυριστό γλυκό μανταρίνι!
Η Συνταγή είναι από κ. Fabienne Vamvakari – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
Η γεύση του μανταρινιού είναι απίστευτη και λατρεμένη !
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την ποσότητα αυτή χρησιμοποίηουμε 10 μανταρίνια, αφού πρώτα γινουν ένας νοστιμότατος χυμός.
Κόβουμε τα φλουριά σε πολύ λεπτά μπαστούνια, τα ξεπίκριζουμε βράζοντας τα μια φορά για 10 λεπτά σε μπόλικο νερό, τα σούρωνουμε και μετά πρόσθετουμε 1 και μισό φλιτζάνι ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό.
Τα άφηνουμε όλα μαζί να βράζουν για 5-7 λεπτά.
Το κάνουμε για να αρωματίσουμε τα γλυκά αλλά τρώγεται και σαν γλυκό του κουταλιού.
Η Συνταγή είναι από κ. Fabienne Vamvakari – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”