Συνταγές
Σήμερα είπαμε να φτιάξουμε το πιο αφράτο και πεντανόστιμο ρεβανί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Τσαμπικα Σεβδαλακη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βαλαμε 5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου και 1,5 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη τα χτύπησα με το μίξερ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
στην συνέχεια βαλαμε 7 κουταλιές ηλιέλαιο, 3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστο ,3 κουταλάκια μπεικιν, 1 βανιλετα, 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού ,5 κουταλιές ινδική καρύδα, 7 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό,7 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
τα χτύπησαμε να ενωθούν καλά τα υλικά
βαλαμε το μείγμα σε ένα βουτυρομενο ταψακι περίπου 20αρη και το ψησα στους 170 βάθους .
το άφησαμε να παγώσει καλά και έφτιαξα το σιρόπι..σε μια κατσαρόλα βαλαμε 2 κούπες του νες ζάχαρη και 2 κούπες του νες νερό και φλούδα πορτοκαλιού
τα βρασαμε περίπου 7 λεπτά με ένα πιρούνι τρυπησα λίγο το γλυκό
ριξαμε από πάνω το σιρόπι
από πάνω βαλαμε μορφατ σαντιγί και ινδική καρύδα
Η Συνταγή είναι από Τσαμπικα Σεβδαλακη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις λατρεμένο Λαδοριβανί από το Αγρίνιο
Η Συνταγή είναι από κ. Afroditi Xristodoulou-Zografou – “Μπαχάρι και κανέλα.”
Υλικά:
1,5 μιση κιλό ζάχαρη
1 κιλό σιμιγδάλι χοντρό
7 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 βανίλιες
Και χυμό από μισό λεμόνι
*χωρίς σιρόπι – ψήνεται στον φούρνο
Εκτέλεση:
Βάζουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη,το νερό,το λάδι,τις βανίλιες και το λεμόνι
Όταν αρχίζει να βράζει βάζουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει με ξύλινη κουτάλα.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λάδι ώστε να μην κολλάει στην κουτάλα.Μετά το βάζουμε στο ταψί,με ένα κουτάλι το στρώνουμε και το κόβουμε σε ρόμβους και βάζουμε αμύγδαλο.
Ψήσιμο στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα.Όταν κρυώσει βάζουμε ζάχαρη άχνη!
Η Συνταγή είναι από κ. Afroditi Xristodoulou-Zografou – “Μπαχάρι και κανέλα.”