Συνταγές
Πολύ νόστιμη τυρόπιτα για σήμερα που αρέσει σε όλους
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Aggelika Gougousidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
έτοιμα φύλλα χωριάτικα
Χυλος:
2 φλυτζανια αλεύρι, μισό φλυτζανι σπορέλαιο η ελαιόλαδο, 2 φλυτζανια νερό,η λιγότερο, αναλόγως το αλεύρι, και ανακατεύουμε με σύρμα να γίνει ένας χυλός, ούτε πηχτος αλλά ούτε αραιος και τον αφήνουμε στην άκρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε την γέμιση, αν θέλουμε βάζουμε και σπανάκι, βαζουμε μόνο φέτα γύρω στα 650 γραμμάρια την τριβουμε με τα χέρια και χτυπαμε 5 αυγά και τα ριχνουμε στην φέτα μέσα
Λαδωνουμε ένα ταψί ορθογώνιο όσο είναι τα φύλλα η ένα ταψί του φούρνου, είναι ακριβώς όσο το μέγεθος των φύλλων, και βαζουμε ένα φύλλο στο οποίο ριχνουμε 3 κουταλιές απ’το χυλό και με ένα πινέλο τον άπλωνουμε καλά να πάει παντού
Βαζουμε δεύτερο φύλλο, στο οποίο δεν βαζουμε χυλό, αλλά μίγμα τυριού, και ραντισουμε με λίγο λάδι! Συνέχιζουμε με αυτόν τον τρόπο για όλα τα φύλλα, και αφού άφησουμε ένα για επάνω, ριχνουμε αρκετό χυλό που περίσσεψε και άπλωνουμε καλά με το πινέλο, θέλει περισσότερη ποσότητα σχεδόν 10 κουταλιές
Ραντιζουμε την επιφάνεια με λίγο λάδι 2-3 κουταλιές, και αφού χαραξουμε την πίτα με μαχαίρι, την ψηνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα πρώτα με αέρα και αντιστάσεις να φουσκώσει και μετά μόνο αντιστάσεις μέχρι να ροδισει η επιφάνεια! Δοκίμαζουμε μια γωνίτσα, έγινε πολύ τραγανή και νόστιμη!
Η Συνταγή είναι από Aggelika Gougousidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη! Καλή σας απόλαυση..
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για λατρεμένη σπανακοτυρόπιτα
Η Συνταγή είναι από κ. Σοφία Θεοδωρίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
2 ποτηρια νερό
1/2φλ του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι
3 κ.σ ξύδι,
αλεύρι όσο πάρει , να γίνει μια σφικτη ζύμη βιτάμ ανά δύο πιτακια . Ανοίγω τρία φύλλα κάτω και τρία πάνω.
Για τη γέμιση
1 κιλό φρέσκο Φρέσκο Σπανάκι, ελαφρώς το ζεματιζω , 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, 1 ξερό κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, λίγο φρέσκο δυόσμο, λίγο ελαιόλαδο.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σοτάρουμε λίγο στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, ρίχνω και το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι, δύοσμο και αφου κρυώσει ρίχνουμε 400 γρ φέτα και τέσσερα αυγά
Ραντίζουμε από πάνω αρκετό σπορέλαιο και νερό για να γίνει τριφτή. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει
Η Συνταγή είναι από κ. Σοφία Θεοδωρίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.