Συνταγές
Πραγματικά υπέροχα σκέτος πειρασμός τα πιο πιο αφράτα φοινίκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
700 γρ. αλεύρι 100 γρ. καλαμποκέλαιο, 80 γρ. ζάχαρη, 2 μπέικιν πάουντερ, 120 γρ. στριμμένο χυμό πορτοκαλιού, 250 γρ. νερό, 1 κτγ. γαρύφαλλο, 2 βανίλιες, ξύσμα πορτοκαλιού.
ΣΙΡΟΠΙ:
2 κιλά ζάχαρη, 2 κιλά νερό, 2 κτσ. γλυκόζη, χυμό λεμονιού!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μια ζύμη μαλακιά, ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι! Τα πλάθουμε όπως θέλουμε τα βάζουμε σε ταψάκι λαδωμένο.
Τα ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς! Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό καλαμποκέλαιο.
Τα τηγανίζουμε μόλις βγουν από το φούρνο για 2 λεπτά! Βράζουμε το σιρόπι 10 λεπτά.
Σιροπιάζουμε ζεστό όχι καυτό σιρόπι και λίγο χλιαρά τα γλυκά!
Η συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για Λατρεμένα Φοινίκια! Παλιά παραδοσιακή συνταγή..
Η συνταγή είναι από κ. Lena Kallitexnida – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
Μπελαλίδικο γλυκάκι αλλά η νοστιμιά του θα σας ανταμείψει!
ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό αλεύρι
-2 κτγ.σόδα
-2 κτγ. μπέικιν
-3/4 φλ. ηλιέλαιο
-3/4 φλ. ζάχαρη
-1 φλ. χυμό πορτοκάλι
-το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-1 πρέζα κανέλα
-1 βανίλια
-1 1/3 νερό ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Σιρόπι:
-2 λίτρα νερό
-2 κιλά ζάχαρη
-μισό λεμόνι χυμό
-1 κτσ. γλυκόζη
-1 ξυλαράκι κανέλα
-3 γαρύφαλλα
Εκτέλεση
Ενώστε τα στερεά υλικά, ρίξτε το ηλιέλαιο, τον χυμό και το νερό σιγά- σιγά μέχρι η ζύμη να μη κολλάει και να μην γίνει σφιχτή.
Με ελαφρά λαδωμένα χεράκια πλάστε μικρά φοινικάκια και ψήστε στους 170 βαθμούς για 20 -25 λεπτά.
Μόλις ψηθούν τα τηγανίζετε σε ηλιέλαιο για 2′ περίπου να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
Βράζετε το σιρόπι, (εκτός τη γλυκόζη που θα την προσθέσετε στο τέλος) για 5′.
Βουτάτε τα Φοινίκια όσο πιο πολύ ώρα γίνεται για να σιροπιαστούν μέχρι μέσα.
Η συνταγή είναι από κ. Lena Kallitexnida – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.