Γλυκα
Λαλάγγια – Σπιτικές τηγανίτες από την Μεσσηνία και την Λακωνία
Υλικά Τα υλικά για την παρασκευή τους είναι απλά. Ένα κιλό αλεύρι, ένα φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο, ένα φακελάκι ξερή μαγιά, αλάτι, λίγο χλιαρό νερό, λάδι για το τηγάνισμα Εκτέλεση Μέσα σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε αλεύρι και λάδι. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας το μείγμα μέχρι να γίνει μια τριφτή ζύμη. Αλατίζουμε και ζυμώνουμε […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
Τα υλικά για την παρασκευή τους είναι απλά. Ένα κιλό αλεύρι, ένα φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο, ένα φακελάκι ξερή μαγιά, αλάτι, λίγο χλιαρό νερό, λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Μέσα σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε αλεύρι και λάδι. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας το μείγμα μέχρι να γίνει μια τριφτή ζύμη. Αλατίζουμε και ζυμώνουμε πάλι.
Διαλύουμε τη μαγιά σε ένα ποτηράκι του κρασιού νερό, τη ρίχνουμε μέσα στο μίγμα του αλευριού και ξαναζυμώνουμε.
Προσθέτουμε χλιαρό νερό ώστε να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για τουλάχιστον για μια ώρα.
Από την ζύμη φτιάχνουμε μπαλάκια που τα ανοίγουμε σε κορδόνια και τα διπλώνουμε να πάρουν σχήματα σαν σαλιγκαράκια.
Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί καλά τηγανίζουμε τα λαλάγγια μέχρι να γίνουν χρυσά από όλες τις πλευρές.
Τα λαλάγγια τρώγονται σκέτα, αλλά συνοδεύονται και με μια πικάντικη φέτα ή με γραβιέρα και μέλι.
Περισσότερα στο : greekgastronomyguide