Συνταγές
Λαζάνια με κιμά, διάφορα τυριά και μπεσαμέλ!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Γιώτα Πιπερτζή – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.
ΥΛΙΚΑ
1/2 πακέτο φύλλα λαζανια για ένα μέτριο πυρέξ
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι μεγάλο
Μια σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά πελτε τομάτας
1 συσκευασία κονκασε τομάτα
Αλάτι πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
1 φλιτζάνι νερό
1 ξυλάκι κανέλλα
Για την μπεσαμελ
1 1/2 λίτρο γάλα
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
150 γρ μαργαρίνη
Αλάτι
Λίγο μοσχοκάρυδο
300 γρ τυριά διάφορα για την συναρμολογηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε το κιμά όπως τα μακαρόνια τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μετά ρίχνουμε τον κιμά το σκόρδο την τομάτα τα άλλα υλικά και τέλος το νερό αφήνουμε 20 λεπτά να βράσει και αποσύρουμε από την φωτιά ο κιμάς πρέπει να έχει ζουμακι για να ψηθούν τα λαζανια αλλιώς βάζουμε λίγο νεράκι ακόμα.
Φτιάχνουμε την μπεσαμελ
Λιώνουμε το βούτυρο ρίχνουμε το αλεύρι και το καβουρντιζουμε λίγο 2-3 λεπτά ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε στο τέλος διαλύουμε σε λίγο γάλα από αυτό που έχουμε το κορν φλαουρ και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ρίχνουμε αλάτι μισό κουταλάκι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει
Θέλει υπομονή να μην πήξει πολύ να είναι ρευστή ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και αποσύρουμε από την φωτιά.
Παίρνουμε το πυρέξ και ρίχνουμε λίγο μπεσαμελ στον πάτο και απλώνουμε 3 κουταλιές βάζουμε από πάνω τα λαζανια σε στρώσεις
Ρίχνουμε από πάνω το 1/3 του κιμά πάνω από τον κιμά το 1/3 της μπεσαμελ και 1/3 των τυριών θα κάνουμε τρεις στρώσεις συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και τελειώνουμε με μπεσαμελ και από πάνω τυριά το σημαντικό είναι να έχει ζουμακι λίγο το φαγητό και η μπεσαμελ να μην είναι πολύ σφικτή να είναι ρευστή για να ψηθούν τα λαζανια γιατί τα βάζουμε ωμά .
Ψήνουμε στους 180 για 45 λεπτά ανάλογα το φούρνο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να πιει τα ζουμιά του
Η Συνταγή είναι από κ. Γιώτα Πιπερτζή – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.