Συνταγές
Εύκολη και υπέροχη λαγάνα – μια συνταγή εγγύηση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
800γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500γρ νερό χλιαρό
30γρ ζάχαρη
15 γρ αλάτι
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
Σουσάμι για πασπαλισμα
200γρ.νερο+1 κ.σ ζάχαρη για αλλειμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σέ μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι με την μαγιά,την ζάχαρη, και το αλάτι ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό ανακατεύουμε καλά και ζυμωνουμε ελαφρά
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και να διαπλασιαστει στην συνέχεια κόβουμε σε 2 κομμάτια την ανοίγουμε με τα χέρια σε μέγεθος που θέλουμε και ανάλογα πόσο λεπτή την θέλουμε την αλείφουμε με το ζαχαρονερο
Ρίχνουμε το σουσάμι και κάνουμε με τα δάχτυλα μας πολλές γουβουλες ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα για 20′-25′
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για λαγάνα δίχως ζύμωμα από έξω τραγανή από μέσα αφρός
Η Συνταγή είναι από κ. Γεωργια Παπαδοπουλου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ αλεύρι
1φακ. ξερή μαγιά
1 1/2 κουτ. γλ
αλάτι
340 γρ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, αφήνουμε να φουσκώσει να διπλασιαστεί.
Λαδώνουμε τα χέρια μας και το τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα στο ταψί εγώ έκανα δύο όπως θα δείτε.
Ξανά αφήνουμε να φουσκώσει για 45 λεπτά ξανά λαδώνουμε τα χέρια μας και ανοίγουμε τρύπες ρίχνουμε σουσάμι και το ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 30 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από κ. Γεωργια Παπαδοπουλου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.