Συνταγές
Υπέροχο και νοστιμότατο λάχανο τουρσί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Αθηνά Κίνδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για 2-3 βάζα
1 κιλό λάχανο ψιλοκομμένο
2 μέτρια καρότα τριμμένα στην χονδρή μεριά του τρίφτη
Μια πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 μεγάλο κλαδί σέλινο ψιλοκομμένο
Προαιρετικά 1-2 σκελίδες σκόρδο μπούκοβο η λίγη πράσινη καυτερή πιπεριά
50 μλ ελαιόλαδο 2-3 κσ ξύδι, 1 κσ κοφτό αλάτι χονδρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε πλένουμε κόβουμε και τρίβουμε τα λαχανικά βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ ανακατεύουμε και πιέζουμε απαλά γεμίζουμε τα βάζα πιέζουμε να γεμίσουν πολύ καλά
δεν αφήνουμε κενά κλείνουμε τα καπάκια και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 μέρες, αν το αφήσουμε περισσότερες μέρες θα γίνει ακόμη πιο ωραίο.
Νερό δεν βάζουμε θα βγάλουν τα λαχανικά τα δικά τους υγρά.
Συντηρούμε στο ψυγείο.
Η Συνταγή είναι από Αθηνά Κίνδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Πετρινα Μπαρδανη.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για πολύ ωραίο τουρσί jalapeño
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Navrozidou Simela- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
20 jalapeño
4 Σκελίδα σκόρδο
1 1/2 Φλιτζάνι άσπρο ξύδι
1 1/2 Ένα φλιτζάνι νερό εμφιαλωμένο
2 Κουταλιές αλάτι Χοντρό
5 Κουταλιές ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό το ξύδι τη ζάχαρη το αλάτι και τα σκόρδα. Μόλις πάρουν βράσει ρίχνουμε μέσα τα jalapeño. Τα αφήνουμε 10 λεπτά να βράσουν με 15. Εγώ το άφησα 10 λεπτά μόνο.
Έπειτα τα βάζουμε στη γυάλα τα γεμίζουμε με το ζουμί από αυτό που βράζει και κλείνουμε καλά τις γυάλες, και τα αφήνουμε στην άκρη. Όταν γίνουν χλιαρά τα βάζουμε στο ψυγείο. Σε μερικές μέρες είναι έτοιμα
Μπορούμε να τα κρατήσουμε στο ψυγείο για δύο μήνες
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Navrozidou Simela- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”