Γλυκα
Κωκάκια ατομικά που θα γίνουν ανάρπαστα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ
80 ΜΠΙΣΚΟΤΑ 40 ΚΩΚΑΚΙΑ
150 γρ. ζάχαρη
6 κρόκοι αυγών
6 ασπράδια αυγών
140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
50 γρ. κορν φλάουρ, κοσκινισμένο
1 κουτ γλ μπέικιν
Εκτελεση
Μ το ε μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τα 100 γρ της ζάχαρης με τους κρόκους έως ότου ασπρίσουν και το μείγμα δεν τρέχει απο το σύρμα .
Αδειάζουμε σε άλλο σκεύος και πλένουμε πολύ καλά με ζεστό νερό και σαπούνι τον κάδο και σύρμα .. Χτυπάμε και τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη με σε μαρέγκα.
Αδειάζουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι με το κορν φλάουρ και το μπείκιν αφού τα κοσκινήσαμε ολα μαζί .
Στο τέλος ενσωματώνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα. Βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα με κορνέ με φαρδιά, στρογγυλή μύτη και φτιάχνουμε δίσκους διαμέτρου 4-5 εκ. πάνω σε λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°βαθμούς για 13-15 λεπτά, έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα
Σιρόπι
200 γρ ζάχαρη με 200 γρ νερό και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού να βράσουν 2-3 λεπτά
Οταν κρυώσει προσθέτουμε 3-4 κουταλιές κονιάκ
κρέμα πατισερί για μέσα
250 γρ γάλα
70 γρ ζάχαρη
25 γρ αλεύρι
3 κρόκοι αυγών
1 βανίλια
Εκτέλεση
200 γρ γαλα +ζάχαρη βράζουμε …όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μπώλ ανακατεύουμε
Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το μείγμα του μπώλ και ανακατεύουμε να δέσει η κρέμα προσθετουμε 2 κουτ βουτηρο και ανακατευουμε να λυωσει
Σκεπάζουμε με μεμβράνη που ακουμπάει στην κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει ,,πριν την χρησιμοποιησουμε την χτυπαμε με τον αυγοδαρτη
ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
Σοροπιάζουμε τα μπισκοτάκια με πινέλακι 2- 3 φορές ..γυρνάμε τα μισά και τα γεμίζουμε με κρέμα .. βάζουμε τα αλλα μισά καπάκια και βάζουμε 2-3 ώρες καταψυξη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
200 γρ κουβερτούρα
130 γρ βρασμένο καφτό γάλα
1 φυλλαράκι ζελατίνης
1 κουτ σούπας βούτυρο
Βάζουμε σε κρύο νερό την ζελατίνη να μαλακώσει
Βράζουμε το γάλα , ρίχνουμε μέσα την ζελατίνη και προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύουμε να λυώσει . προσθέτουμε το βούτυρο και ομογενοποιούμε
Γιά την λευκή σοκολάτα
50 γρ λυωμένη λευκή σοκολάτα
20 γρ γάλα βραστό
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”