Συνταγές
Μια υπέροχη και πεντανόστιμη συνταγή για σταβλίσιες μπριζόλες στο τηγάνι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά
2 σπαλομπριζόλες μοσχαρίσιες γύρω στο 1 κιλό
2 κουτ. γλ. ελαιόλαδο
Ανθό αλατιού
Πιπέρι από μύλο
Εκτέλεση
Αφήνουμε τις μπριζόλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Τις μπατονάρουμε με χαρτί κουζίνας, ώστε να είναι στεγνές.
Βάζουμε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει για 5 λεπτά.
– θέλουμε να βγάζει καπνούς –
Βάζουμε στο καυτό τηγάνι 1 κουτ. γλ. ελαιόλαδο.
Επάνω ακουμπάμε την μπριζόλα.
Χαμηλώνουμε την φωτιά μας, στο μέτριο, και ψήνουμε, γυρίζοντας την μπριζόλα πλευρά, ανά λεπτό, για 10 -12 λεπτά.
Βγάζουμε την μπριζόλα από το τηγάνι, και την βάζουμε σε ξύλο κοπής, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, και συνεχίζουμε ψήνοντας με τον ίδιο τρόπο και την δεύτερη μπριζόλα.
Αλατίζουμε, τρίβουμε πιπέρι στην κάθε μπριζόλα, και σερβίρουμε.
Σημείωση:
Η μπριζόλες με κόκαλο, χρειάζονται 4-5 λεπτά παραπάνω για να ψηθούν, συγκριτικά με μπριζόλες χωρίς κόκαλο, που χρειάζονται 6-8 λεπτά.
Αλατίζουμε τις μπριζόλες στο τέλος για να μην σκληρύνουν.
Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής.. Μπες τώρα στην κουζίνα και φύγαμε για κυπριακό Ταβά στο τηγάνι
Υλικά
1 1/2 κιλό αρνί ή μοσχάρι
3/4 κιλού κρεμμύδια
2/3 φλιτζανιού τσαγιού λάδι
1/3 φλιτζανιού ξύδι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια και τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Βάζετε σε τηγάνι λάδι και τηγανίζετε τα κομμάτια του κρέατος. Τα ρίχνετε σε κατσαρόλα.
Στο ίδιο λάδι,τηγανίζετε και τις φέτες των κρεμμυδιών και τα ρίχνετε κι αυτά στη κατσαρόλα.
Ρίχνετε το λάδι του τηγανιού ,το ξύδι, αλατοπιπερώνετε και βάζετε στη φωτιά.
Μόλις πάρουν βράση, προσθέτετε και 1 φλιτζάνι νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 1/2 ώρα περίπου.
Κατά διαστήματα, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό.
Συνοδεύετε με πιλάφι ή μακαρόνια και μια ωμή σάλτσα.
sidages