Συνταγές
Το πιο ζουμερό κοτόπουλο στο φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Της Χρυσας τα καμώματα”.
Υλικά
1 – 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
Λίγο ελαιόλαδο
Ρίγανη
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα (ή ταψί), βάζουμε τα φιλέτα, τα απλώνουμε καλά και αν χρειάζεται τα κόβουμε λίγο να τα λεπτύνουμε.
Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλιζουμε με ρίγανη και αλάτι (κατά βούληση),τα γυρίζουμε και επαναλαμβάνουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου για 30 – 40 λεπτά περίπου μέχρι να αρχίσει να ασπρίζει και να ροδίσει ελάχιστα, με αυτό τον τρόπο θα γίνει ζουμερο ενώ αν παραψηθεί θα στεγνώσει.
*Για εξτρα νοστιμιά μπορείτε να βάλετε και ψιλοκομμένο σκόρδο.
*Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται και από το πόσο δυνατός ειναι ο καθε φούρνος.
Η Συνταγή είναι από “Της Χρυσας τα καμώματα”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για κυπριακή πίτα με κοτόπουλο, τυρί κρέμα και λιαστή ντομάτα
Υλικά
1 κυπριακή πίτα
60 γρ. κοτόπουλο ψητό στήθος
2 φύλλα μαρούλι
50 γρ. τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
2-3 κομμάτια λιαστή ντομάτα ψιλοκοκμμένα
λίγα φύλλα φρέσκια ρίγανη
Μερικές σταγόνες ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ανοίγουμε προσεκτικά τη μία άκρη της αραβικής πίτας και αλείφουμε το τυρί κρέμα. Από πάνω τοποθετούμε το κοτόπουλο σε λεπτά κομμάτια και τη λιαστή ντομάτα και πασπαλίζουμε με ρίγανη και το ελαιόλαδο. Ζεσταίνουμε το φούρνο και βάζουμε την πίτα μας για 5 λεπτά ώστε να ενωθούν μεταξύ τους όλα τα υλικά και να γίνει λίγο τραγανή.