Συνταγές
Κυπριακές κολοκότες (κολοκυθόπιτες) με μέλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
Ζυμη:
500 γρ. Αλεύρι φαρινα 00
160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ αλάτι
2 κ.σ ξύδι
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
50 γρ. χυμό πορτοκαλιού
νερό χλιαρό οσο χρειαστεί (περίπου 300 γρ.)
Γέμιση:
500 γρ. κίτρινη κολοκύθα κομμένη σε κύβους
1 ποτήρι σταφίδες
2 κ.σ μέλι καλής ποιότητας
1 κ.γ κανέλα
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι πλιγούρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε τα δύο αλεύρια, το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υγρά εκτός από νερό που θα το ρίξουμε σιγά σιγά καθώς ζυμώνουμε.
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Μπορούμε να ετοιμάσουμε το ζυμάρι από το βράδυ και να το αφήσουμε στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Την αφήνουμε για 1 ώρα να απορροφήσει τα υγρά το πλιγούρι.
Παίρνουμε λίγη ζύμη και την ανοίγουμε πάνω σε ξύλινη αλευρωμενη επιφάνεια πιτουλες.
Παίρνουμε με ένα κουτάλι σούπας γέμιση και τοποθετούμε σε ένα σημείο πάνω στη ζύμη και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Με το ειδικό εργαλείο κόβουμε το περίσσευμα της ζύμης και πιέζουμε την άκρη με ένα πιρούνι.
Τοποθετούμε τις κολοκοτές σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C βαθμούς για 30 λεπτά η μέχρι να ροδίσουν.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”