Συνταγές
Το απόλυτο γαλλικό επιδόρπιο clafoudis με φράουλες και χυλό στο μούλτι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
350 γρ. Φραουλες πλημενες και κομμένες στα δυο
3 αυγά
1 κούπα γιαούρτι (κανει και στραγγιστό) η γάλα
1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.γ μπέικιν παουτερ
1 ποτήρι νερού ζάχαρη (120 γρ.)
6 κ.σ ελαιόλαδο
2 βανίλιες η υγρή βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180’C αντιστάσεις.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά μια ταρτιερας με διάμετρο περίπου 22-25 cm. Τοποθετούμε μέσα στην ταρτιερα τις φράουλες.
Στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το μπέικιν και τα χτυπάμε να έχουμε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ξανακτυπάμε να ομογενοποιηθουν τα υλικά. Αδειάζουμε το χυλό πάνω από τις φράουλες.
Ψήνουμε για 40′ λεπτά (περίπου) η μεχρι να έχει ροδίσει. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Σερβίρουμε με κρέμα φράουλας δίπλα, η παγωτό η φρέσκα σαντιγί και μερικές φρέσκιες φράουλες.
Μυστικά:
Μπορούμε να βάλουμε ως φρούτο φρέσκα δαμάσκηνα, η κεράσια, η μήλα, η μήλα με αχλάδια μαζί
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για κυδώνια ψητά – Το πιο απλό, γιορτινό, μυρωδάτο επιδόρπιο του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού.
Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε 3 κυδώνια και τα κόβουμε μεγάλα κομμάτια.
Τα βάζουμε να βράσουν με μισό κιλό ζάχαρη 1μιση ποτ. νερό 1 βανίλια και 1 ξυλάκι κανέλα.
Μετά από ένα τέταρτο σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυωσει
Το τοποθετούμε σε ένα πυρέξ βάζουμε 3 φύλλα αρμπαρόριζα και αφήνουμε να σιγοβράσει
Τα σερβίρουμε με κανέλα και καρυδοψυχα ή με γιαούρτι στραγγιστό ή σαντιγί
Αν θέλουμε έντονο κόκκινο χρώμα βάζουμε μια σταγόνα καραμελοχρωμα
Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.