Γλυκα
Κυδώνια στο φούρνο της γιαγιάς.. Η πιο οικονομική και εύκολη συνταγή για γλυκό
Υλικά 5 κυδώνια 1 λεμόνι 3/4 του κιλού ζάχαρη 2 βανίλιες 1 φλιτζ. καφέ κονιάκ 1 ξύλο κανέλας λίγα καρφάκια γαρύφαλλο λίγη κανέλα για πασπάλισμα λίγα μυγδαλάκια ξεφλουδισμένα Σαντιγί ή παγωτό βανίλια Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τα κυδώνια να βγει το χνούδι τους (δεν τα ξεφλουδίζουμε) και τα κόβουμε στη μέση. Καθαρίζουμε τα κουκούτσια. Αλείφουμε […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
5 κυδώνια
1 λεμόνι
3/4 του κιλού ζάχαρη
2 βανίλιες
1 φλιτζ. καφέ κονιάκ
1 ξύλο κανέλας
λίγα καρφάκια γαρύφαλλο
λίγη κανέλα για πασπάλισμα
λίγα μυγδαλάκια ξεφλουδισμένα
Σαντιγί ή παγωτό βανίλια
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα κυδώνια να βγει το χνούδι τους (δεν τα ξεφλουδίζουμε) και τα κόβουμε στη μέση. Καθαρίζουμε τα κουκούτσια.
Αλείφουμε την κομμένη πλευρά με λεμόνι.
Σ’ ένα ταψάκι που να χωράει ίσα ίσα τα κομμένα κυδώνια, το γεμίζουμε μέχρι τη μέση νερό και διαλύουμε τη ζάχαρη, καρφώνουμε τα γαρύφαλλα πάνω στα κυδώνια, προσθέτουμε το κονιάκ το ξυλάκι κανέλα τη βανίλια και τα μυγδαλάκια.Βάζουμε τα κυδώνια με τη φλούδα προς τα πάνω.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με λίγο απ το σιρόπι τους. (αν δούμε ότι αρπάζουν τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο).
Όταν κρυώσουν τα σερβίρουμε αφού τα γεμίσουμε με σαντιγί ή παγωτό και τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και τα μυγδαλάκια.
Tip:
Με όλη τη ζάχαρη της συνταγής, όταν κρυώσουν, το σιρόπι τους είναι σαν ζελέ.Αν θέλουμε το σιρόπι να είναι αραιό μειώνουμε τη ζάχαρη στο 1/2 κιλό περίπου.
Χριστίνα Ζαμπούνη