Συνταγές
Πολλά τα κυδώνια και φέτος – ας φτιάξουμε λίγη κομπόστα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κυδώνια καθαρισμένα
500 γρ ζάχαρη
800 γρ νερό
2 – 3 ξυλάκια κανέλα
6-7 γαρύφαλλα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Κόβουμε τα κυδώνια στην μέση και στην συνέχεια στα τέσσερα (δηλαδή το κάθε κυδώνι σε 8 φέτες) και τα καθαρίζουμε. Βγάζουμε τους σπόρους τους , τα πλένουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Στην συνέχεια βάζουμε και την ζάχαρη με τα γαρύφαλλα και την κανέλα και τα βράζουμε για άλλα 30 λεπτά σε σιγανή φωτιά και είναι έτοιμα.
Βάζουμε στο ψυγείο και απολαμβάνουμε την κομπόστα μας δροσερή!!
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για κυδώνια στη γάστρα από τον Βαγγέλη Λιακόγκονα.
Υλικά
5 κυδώνια κομμένα στα 2
1 λεμόνι
νερό
3/4 του κιλού ζάχαρη
3 βανίλιες ή ένα κλωναράκι σχισμένο
10 ξυλαράκια κανέλλας
1 φλιτζ. καφέ κονιάκ (προαιρετικά)
σταφίδες (προαιρετικά)
καρύδια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κυδώνια κάθετα, καθαρίζουμε από τα κουκούτσια και τον σκληρό εσωτερικό πηρύνα τους και τα αλείφουμε με ένα πινέλο με το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Καρφώνουμε μισό ξυλαράκι κανέλλας σε κάθε μισό κυδώνι και τα βάζουμε στη γάστρα με την εσωτερική πλευρά να κοιτά προς τα πάνω.
Γεμίζουμε με νερό μέχρις που να καλυφθούν τα κομμάτια και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες, και προαιρετικά το κονιάκ, τις σταφίδες και τα καρύδια.
Κλείνουμε το καπάκι και τη βάζουμε στο φούρνο για 1μιση με 2 ώρες στους 180-200 βαθμούς.
Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι προς το τέλος, να είναι οπτικά και στην υφή σαν ώριμα ροδάκινα, ειδάλλως ψήνουμε για λίγο ακόμη. Σερβίρονται κρύα σκέτα ή με γιαούρτι.