Συνταγές
Ωραιότατη ομελέτα με λουκάνικο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Isabella Stantcheva – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε λεπτές φέτες ένα λουκάνικο και το τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απελευθέρωσει το λίπος του. Το βγάζω.
Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε μια πράσινη πιπεριά σε όχι πολύ χοντρά κομμάτια, 1 καυτερή πιπεριά και ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Εάν χρειαστεί προσθέτω λίγο λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Βάζουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και 2-3 ντομάτες κομμένες σε κύβους.
Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαγειρεύτει.
Ρίχνουμε 5 χτυπημένα αυγά, πασπαλιζουμε με 120 γρ. τριμμένο κεφαλοτυρι, βάζουμε το καπάκι και αφήνουμε μερικά λεπτά πάντα σε χαμηλή φωτιά.
Σερβίρουμε με τίς φέτες λουκάνικο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Η Συνταγή είναι από Isabella Stantcheva – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για κρύα φουρνιστή ομελέτα για το γραφείο
Υλικά
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
1 μικρό κολοκυθάκι
Λίγο βούτυρο
6 αυγά
70 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
Λίγο φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
Αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
1. Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
2. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι
3. Ροδίστε απαλά τα κρεμμύδια
4. Βγάλτε τα και αφήστε τα στην άκρη
5. Πλύντε το κολοκυθάκι και κόψτε το λεπτές ροδέλες
6. Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ
7. Μέσα στο μπολ προσθέστε τα κρεμμύδια, το κολοκυθάκι, την παρμεζάνα και το βασιλικό
8. Ρίξτε με προσοχή λίγο αλάτι (έχει αλάτι η παρμεζάνα) και πιπέρι
9. Βουτυρώστε ένα ταψάκι και βάλτε την ομελέτα
10. Ψήστε την ομελέτα για 30 λεπτά ώσπου να ροδίσει
11. Τρώγεται ζεστή με μια σαλάτα αλλά και κρύα
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Η κρύα ομελέτα μπορεί να γίνει με χίλους συνδιασμούς:
Μπορείτε να βάλετε στην ομελέτα σας αρακά και σπανάκι.
Κάτι πιο κλασικό, πατάτες και κρεμμύδια.
Με πατάτες, κρεμμύδια και ρόκα.
Με κοτόπουλο, ελιές, ντομάτα και κολοκύθι.
Μπες για περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://www.syntagesmekefi.gr