Συνταγές
Κρουασανάκια που παίρνουν δέκα με τόνο! – ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Magda Tsorbatzoglou – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.
ΥΛΙΚΑ
300 ml γάλα
300 ml καλαμποκελαιο
50 γρ. φρεσκια μαγιά
2 κρόκους αυγών
1 κιλό αλεύρι γοχ
1 κουτ. της σούπας αλατι
1 πρέζα ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μέσα σε ενα μπωλ βάζω χλιαρό το γάλα και διαλυω την μαγιά.. Ρίχνω μετα όλα τα υπόλοιπα υλικά,σκεπαζω και αφήνω να φουσκώσει η ζύμη..κόβω μετα σε 4 μπάλες και ανοίγω την κάθε μια με πλάστη όπως δείχνω στην φώτο..αλοίφω μετά με το 1 ασπράδι που περίσσεψε διαλυμένο με νερο και ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα
Το δεύτερο ασπράδι το ανακάτεψα με φέτα και γέμισα κρουασανάκια και με φέτα 😉
ΥΓ.
Βγαίνουν 50-60κρουασανάκια
Αν θέλετε να βγαλετε περισσότερα ή να έχει λιγότερη ζύμη όταν το τρώτε, μπορείτε να χωρίσετε σε 5 μπάλες και όχι 4 🙂
Επίσης μπορείτε να χωρίσετε την ζύμη σε μπάλες και μετά να την αφήσετε να φουσκώσει..φανταστείτε οτι όσο άνοιγα την πρώτη, οι υπόλοιπες συνέχισαν να φουσκώνουν.. Επίσης φουσκώνουν και μέσα στον φούρνο, οπότε μην αγχωνεστε 😉
Σε περίπτωση που κάτι πάει στραβα και δεν σας φουσκώσει το μείγμα, γιατί συμβαίνουν κι αυτά
ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΤΑΤΕ!
Βαζετε σε ενα μπωλ λίγη μαγιά, είτε φρέσκια είτε 1,2 φακελάκια ξερή, ανακατευετε με λίγο νερό, 1 κουταλιά ζάχαρη και μισή κούπα αλευρι και αφήνετε να ενεργοποιηθεί η μαγιά.. Μόλις είναι έτοιμη ρίχνετε μέσα στο μείγμα σας που δεν φούσκωσε,ανακατευετε πολύ καλά και περεμενετε να φουσκώσει απο την αρχή..
Η Συνταγή είναι της κ. Magda Tsorbatzoglou – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.