Συνταγές
Πολύ ωραία με τέλεια υλικά.. Κριτσίνια καλαμποκιού με κεφαλοτύρι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
250 γρ αλέυρι γ.ο.χ
250 γρ αλέυρι καλαμποκιού
2 κ.γ μπέικιν
1/2 Κ.γ αλάτι
200ml ηλιέλαιο
50 γρ κεφαλοτύρι τριμμενο
1 κούπα περίπου νερό.
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεύρια με το μπέικιν το αλάτι και το κεφαλοτύρι προσθέτουμε το λαδι και σιγά το νερό ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστεί και μετά πλάθουμε μπαστουνάκια!Ψήνουμε σε λαδόκολλα στους 200 βαθμούς 20-25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Υπέροχο σνακ για όλες τις ώρες – Πολύ ωραία κριτσίνια καρότου νοστιμότατα
Η Συνταγή είναι από κ. Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 Φαρίνα (ή 500γρ αλεύρι και 2 κ.γλ. μπέϊκινγκ)
200 ml ελαιόλαδο και σπορέλαιο (μισό – μισό)
120 ml κρασί λευκό ή νερό ή μισό-μισό
150γρ τριμμένα καρότα στο ψιλό του τρίφτη (περίπου 2 καρότα)
¾ κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. σπόροι κύμινου (προαιρετικό)
2 κ.σ. λιναρόσπορος (προαιρετικό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ αναμιγνύουμε λάδια,νερό/κρασί, αλάτι.Ρίχνουμε τη μισή φαρίνα ανακατεύοντας και μετά τα ψιλοτριμμένα καρότα, κύμινο και λιναρόσπορο-αν βάλουμε-και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο αλεύρι.
Ζυμώνουμε κανένα λεπτό με τα χέρια μας να σχηματισθεί μια ζύμη λίγο σφιχτή.Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στον πάγκο για 30 λεπτά.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα ή 200 αντιστάσεις
Πλάθουμε λεπτά κορδονάκια -πάχους μολυβιού- και σχηματίζουμε κρίκους.Αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε επί 25 λεπτά.Αν τα κάνουμε πιό χονδρά μπαστούνια θα χρειαστούν 35 λεπτά και μετά ίσως παξιμάδιασμα στους 100 βαθμούς για κανένα τέταρτο.
Η Συνταγή είναι από κ. Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.