ΥΛΙΚΑ
350 γρ. αλεύρι σκληρό
400 γρ. αλεύρι μαλακό
30 γρ. κακάο σκόνη
150 γρ. ηλιέλαιο
150 γρ. μαλακή μαργαρίνη
180 γρ. κρασί λευκό
80 γρ. νερό
6 γρ. αλάτι
50 γρ. ζάχαρη
12 γρ. αμμωνία σκόνη
100 γρ. κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
Εκτέλεση
Τοποθετείτε μέσα στην λεκάνη το σκληρό αλεύρι, το μαλακό αλεύρι και το κακάο σκόνη κοσκινισμένα όλα μαζί. Προσθέτετε την ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα.
Προσθέτετε σε μια 2η λεκάνη το ηλιέλαιο, την μαλακή μαργαρίνη, το λευκό κρασί, το νερό, το αλάτι, την ζάχαρη και την αμμωνία σκόνη και ανακατεύετε τα υλικά με ένα σύρμα πολύ καλά.
Ρίχνετε τα υλικά της 2ης λεκάνης μέσα στην 1η λεκάνη με τα άλευρα και το κακάο.
Ανακατεύετε με το χέρι μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη για 5 λεπτά περίπου. Σκεπάζετε την ζύμη με πετσέτα και την αφήνετε για 30 λεπτά περίπου να ξεκουραστεί.
Στην συνέχεια πλάθετε σε μακρόστενα κριτσίνια σε πάχος της αρεσκείας σας και τοποθετείτε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20 λεπτά περίπου.
Σερβίρετε σε πιατέλα της αρεσκείας σας.