Πουλερικα
Κριθαράκι με κοτόπουλο Γιουβέτσι (κοκκινιστό) στην κατσαρόλα
Υλικά Κοτόπουλο (για την συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποίησα μόνο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια, εσείς βάζετε ο,τι σας αρέσει) 300 γρ. κριθαράκι μέτριο 5 κ.σ. ελαιόλαδο χυμό από 5 τομάτες γινόμένες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κύβο κοτόπουλο μία χούφτα ξερό θυμάρι 2 κ.γ. πάπρικα 2 κ.γ. πιπέρι 1 κ.γ. αλάτι Εκτέλεση Πλένουμε το κοτόπουλο και […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
- Κοτόπουλο (για την συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποίησα μόνο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια, εσείς βάζετε ο,τι σας αρέσει)
- 300 γρ. κριθαράκι μέτριο
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμό από 5 τομάτες γινόμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κύβο κοτόπουλο
- μία χούφτα ξερό θυμάρι
- 2 κ.γ. πάπρικα
- 2 κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο και το στραγγίζουμε. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει.
Μόλις κάψει προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλο ή τις μερίδες και τα τσιγαρίζουμε από όλες τις μεριές καλά. Περίπου 4-6 λεπτά διότι είναι μόνο στήθος κοτόπουλο.
Ύστερα βγάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλο, τα βάζουμε σε ένα πιάτο και στην κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί καλά και μετά τον χυμό τομάτας και τα μπαχαρικά μας (θυμάρι, κύβο κοτόπουλο, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι) και αφήνουμε για 5 λεπτά να πάρουν μία βράση.
Προσθέτουμε το κριθαράκι στη σάλτσα και σκεπάζουμε για να μαγειρευτεί σε σιγανή φωτιά για 8-10 λεπτά με συχνό ανακάτεμα. (η σάλτσα πρέπει να είναι πάνω από το κριθαράκι ένα πόντο περίπου)
Μόλις έχουν περάσει τα 8 λεπτά προσθέτουμε και τα κομμάτια κοτόπουλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα περίπου 10 λεπτά. Με σκεπασμένη την κατσαρόλα για να κρατάει τα υγρά και με συχνό ανακάτεμα.
Tip
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : perikouzinas