Συνταγές
Μια άλλη εκδοχή της γαλατόπιτας χωρίς φύλλο, με ζαχαρούχο γάλα και ρυζάλευρο..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Για την κρέμα.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα να βράσουν :
1 ζαχαρουχο γαλα με 1 λίτρο νερό (δοκιμάσουμε, αν το θέλουμε πιο γλυκό βάζουμε 2 κ.σ ζάχαρη)
* Αυτό το πλούσιο και παχύρευστο γάλα, είναι ιδανικό για κρέμες. Επίσης, κατά το ψήσιμο προσθέτει μια ελαφρά καραμελωμένη γεύση.
5 κουταλιές ρυζάλευρο, μία πρέζα αλάτι και μισό φακελάκι κρέμααραβόσιτου βανίλια (2 κ.σ) ή νισεστέ , ανακατεύουμε συνεχώς, μόλις γίνει κρέμα προσθέτουμε 1 βανίλια
2 αυγά, 2 κουταλιές καλό βούτυρο
Τοποθετούμε την κρέμα στο σκεύος , ρίχνουμε λίγο ζάχαρη από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά
** Για να ενισχύσω την καραμελένια γεύση του γλυκού, άλειψα το σκεύος με βούτυρο και πασπάλισα ζάχαρη από πάνω και το βάζω στο φούρνο για 5-6 λεπτά.
*** Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, η ζάχαρη καραμελώνει και έτσι η γεύση που υπερισχύει είναι της βανίλιας και της καραμέλας.
Στο τέλος βάζουμε το φούρνο στο γκριλ και ψήνουμε ακόμα και 8-10 λεπτά για να πάρει καραμελωμένο χρώμα.
Μόλις κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου σερβίρουμε με λίγο κανέλα και ζάχαρη άχνη.
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για κρεμώδη γαλατόπιτα που θα την ξαναφτιάξετε σύντομα, γιατί είναι ζουμερή και τόσο αφράτη
Η Συνταγή είναι της κ. Nikitopoulou Dionisia – “Συνταγες για σιγουρη επιτυχια!!!”.
Υλικα:
5 ποτήρια νερου γάλα
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
1/2 πακέτο χρυσό βιταμ
2 βανίλιες
4 αυγά
Εκτελεση:
Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα,σιμιγδάλι,ζάχαρη,βανιλιες,βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και αποσύρουμε από την φωτιά.
Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και σε ένα βουτυρωμενο και πάσπαλισμενο με σιμιγδαλι ταψί
Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 160βαθμους πάνω κάτω με αέρα μέχρι να ροδίσει.
όταν είναι έτοιμη και κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ή κανέλα.
Η Συνταγή είναι της κ. Nikitopoulou Dionisia – “Συνταγες για σιγουρη επιτυχια!!!”.