Συνταγές
Κρατσανιστή πρασοσπανακοτυρόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Απίθανη πίτα! Τέλειο τραγανό φύλλο και η γέμιση νοστιμότατη!
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
για το ζυμάρι
800 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ένα μεγάλο ποτήρι του νερού χλιαρό νερό
400ml 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο 1,5 κουταλάκι αλάτι
Τρεις κουταλιές της σούπας ξύδι
τρεις κουταλιές της σούπας τσίπουρο
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη ρίχνουμετο ελαιόλαδο το τρίβουμε μαζί με το αλεύρι να γίνει σαν ρύζι ρίχνω το χλιαρό νερό διαλυμένο μέσα το αλάτι το ξύδι και το τσίπουρο ζυμώνουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε τουλάχιστον για μισή ώρα σκεπασμένο
για την γέμιση
1 κιλό σπανάκι το καθαρίζουμε το πλένουμε πάρα πολύ καλά
Δύο με τρία νερά το στραγγίζουμε και μετά το τρίβουμε με αλάτι για να φύγουν τα πολλά υγρά
1 κιλό πράσα είναι τρία μεγάλα τα κόβουμε πολύ ψηλά το άσπρο μέρος και μισό κιλό κρεμμυδάκι φρέσκο
τα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο ρίχνουμε αλάτι πιπέρι σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε 1 ματσάκι άνηθο και 600 γραμμάρια φέτα χοντροκομμένη 2 αυγά στύβουμε όσο γίνεται περισσότερο το σπανάκι και το ανακατεύουμε και αυτό στη γέμιση
Λαδώνουμε Το ταψί του φούρνου ανοίγουμε ένα πολύ μεγάλο φύλλο το απλώνουμε επάνω στο ταψί και το αλείφουμε με ελαιόλαδο από πάνω βάζουμε άλλο ένα φύλλο λίγο μικρότερο το αλείφουμε με ελαιόλαδο προσθέτουμε γέμιση
Τέλος στην επάνω πλευρά ένα τεράστιο φύλλο το κάνουμε ζαρωμένο με τη δοσολογία αυτή βγαίνει περίπου ένα ταψί 30 X 40 και ένα μικρό ταψάκι για την κατάψυξη 20 X 25 στο επάνω μέρος μπορούμε να βαλουμε πάλι ελαιόλαδο ή και αυγό
Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”