Συνταγές
Τα πεντανόστιμα μπισκότα με μήλο και κανέλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Αθηνά σεφεριδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά Για την ζύμη
150 γρ καλαμποκελαιο 100γρ ζάχαρη 1 βανίλια 1 κ γλ κανέλα ξύσμα από ένα πορτοκάλι βαζουμε λίγο 1 κ γλ μπεικ πάουντερ 1/4 κ γλ σόδα 70 γρ πολτό μήλου 30 γρ χυμό πορτοκαλιού 400γρ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ψήσιμο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω εξαρτάται πόσο λεπτά η χοντρά τα φτιάξετε
περίπου 20 λεπτά ψήσιμο για επάλειψη ζάχαρη και κανέλα
Η Συνταγή είναι από Αθηνά σεφεριδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – κ. Γκόλφω
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Κρακελέ μπισκότα σοκολάτας για καλό σαββατοκύριακο!!!!
Η Συνταγή είναι από κ. ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε στο μίξερ 300γρ ζάχαρη με 100γρ βούτυρο αγελαδινό, ρίχνουμε 4 αυγά και χτυπάμε μέχρι το μείγμα γίνει κρεμώδες .
Σέ ένα άλλο μπόλ ανακατεύουμε 300γρ αλεύρι, 3 κάψουλες βανίλια, 1/2 κγ αλάτι , 1 κγ σκόνη καφέ εσπρέσσο( προαιρετικά) εγώ δεν είχα έβαλα σκόνη καφέ φίλτρου , 100 γρ κακάο, 2 κγ μπέικιν πάουντερ και κοσκινίζω όλα μαζί.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενσωματωθούν . Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες η όλοι νύχτα.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια βουτάμε σε ζάχαρη άχνη και ψήνουμε σε λαδόκολλα προθερμασμένο φούρνο 175° 10- 12 λεπτά αναλόγως πόσο μαλακό θέλουμε
Προσοχή μην ψήνετε παραπάνω θα ξεραθούν πολύ όταν κρυώσουν θα σφίξουν
Η Συνταγή είναι από κ. ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.