Κρεας
Υπέροχο πιάτο με πολύ νοστιμιά – οσομπούκο κοκκινιστό με ταλιατέλες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1. 1/2 κιλό οσομπούκο
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδι, κόκκινο γλυκό πιπέρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, πελτέ και σάλτσα ντομάτα, ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδο, αλάτι, 1 κύβο λαχανικών φρέσκο, 1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασί καλής ποιότητας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ζεστό λάδι τσιγαρίζουμε τα κομμάτια από το κρέας και από τις δυο μεριές, τα θωρακίζουμε, τα βγάζουμε στην άκρη, και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, και ακολουθεί η σάλτσα και ο πελτές. Ρίχνουμε το σκόρδο, και τα κομμάτια κρέατος.
Αφήνουμε στο σιγανό να βράσει και να δέσει η σάλτσα, μόλις ετοιμαστεί το κρέας το τραβάμε στην άκρη και στο σκεύος ρίχνουμε ελάχιστο νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τον φρέσκο κύβο.
Τοποθετούμε μέσα τις ταλιατέλες και αφήνουμε στο χαμηλό να βράσουν. Μόλις είναι έτοιμα βάζουμε και το κρέας.
Υ.Γ …ΤΟ ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΕ ΚΟΚΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ Κ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΓΕΥΣΗ
Η συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Κρέπες με κιμά κοκκινιστό και τυριά, για σήμερα.
Η συνταγή είναι από κ. Irini Monova – “Μαγειρική Χωρίς Συνταγή / Cooking without a recipe”.
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη για κρέπες:
-250 ml. γάλα, 3,5%
-50 ml. κρέμα γάλακτος 35%
-140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-2 αβγά
-30 ml. σπορέλαιο, + έξτρα για άλειμμα
-1 πρέζες ζάχαρη κρυσταλλική
-1 πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Γεμίζουμε κάθε κρέπα με 1 κτσ. κιμά (μου είχε περισσέψει από μακαρόνια που είχαμε κάνει προηγούμενη μέρα) και μία φέτα τυρί για τοστ, (ή ότι τυρί έχετε και σας αρέσει), τυλίγουμε σε ρολό και τις τοποθετούμε στο ταψί.
Ρίχνουμε από πάνω ένα μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος, σκεπάζουμε με μεμβράνη και στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τις ψήσουμε.
Τις βγάζουμε από το ψυγείο για ένα 30λεπτο, πριν τις ψήσουμε τις αλείφουμε με λίγο βούτυρο από πάνω και στο φούρνο, προθερμασμένο στις αντιστάσεις 200 βαθμούς χαμηλά για 30 λεπτ. Λίγο πριν τις βγάλουμε (2-3 λεπτά) πασπαλίζουμε με τυρί
Η συνταγή είναι από κ. Irini Monova – “Μαγειρική Χωρίς Συνταγή / Cooking without a recipe”.