Υλικά
• 200 γραμ. κουβερτούρα μαύρη ή γάλακτος• 500 γραμ. γάλα φρέσκο
• 5 κουτ. σούπας ή 50 γραμ. κορν φλάουρ
• 200 γραμ. ζαχαρούχο γάλα
• 2 κουτ. σούπας λικέρ ή κονιάκ
Εκτέλεση
Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια την κουβερτούρα.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε το γάλα και το κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά και προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη, το ζαχαρούχο γάλα και το κονιάκ ή το λικέρ.
Βράζουμε την κρέμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πήξει.Αν η κρέμα μας σβολιάσει, τη χτυπάμε με τον αυγοδάρτη ή ένα μίξερ χειρός και είναι εντάξει.