Συνταγές
Μουσταλευριά – Τέλειο εποχιακό γλυκό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαιρη Μανου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 φλ έτοιμο κομμένο μούστο
4 κ.σ κοφτες κορν φλάουρ
3 κ σ ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα βάζω όλα σε μια κατσαρόλα και ανακατευω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
Μετα πασπαλίζουμε κανέλα και αν θέλετε μπορείτε να βάλετε σουσάμι η καρύδια.
*Η μουσταλευριά δεν γίνετε με κορν φλάουρ αλλά με αλευρι
Αυτό είναι θέμα γούστου.Το κορν φλαουερ δίνει μια πιο ανάλαφρη γεύση.
Η Συνταγή είναι από Μαιρη Μανου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Κρέμα σοκολάτας με ελάχιστες θερμίδες και μηδέν ενοχές
Υλικά
- 250 ml. γάλα 1,5% λιπαρά
- 10 gr. κακάο
- 15 gr. μαύρη ζάχαρη
- 10 gr. κορν φλάουρ
- 150 gr. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο σε κομματάκια
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα μαζί με το κακάο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ένα φλιτζανάκι νερό με τη ζάχαρη και το κορν φλάουερ και προσθέτουμε στο κατσαρολάκι με γάλα και το κακάο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η κρέμα μας να πήξει.
Μόλις πήξει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα κομματάκια της κουβερτούρας και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να λιώσουν κι αυτά και να χαρίσουν μια βελουδένια σοκολατένια γεύση στην κρέμα μας.
Σερβίρουμε σε μικρά ποτηράκια και διατηρούμε στο ψυγείο.
Μια υπέροχη επιλογή διαίτης δεν υστερεί καθόλου σε γεύση!