Συνταγές
Κρέμα Καραμελέ, όμορφη, δροσιστική και πολύ γευστική! Δοκιμάστε την!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Οπότε ξεκινάμε: Βάζουμε 1,5 λίτρο γάλα να ζεσταθεί, όχι να βράσει! Σε ένα μπολ χτυπάμε 8 αυγά με 200 γραμμάρια ζάχαρη με το σύρμα ώσπου να λιώσει η ζάχαρη! Ρίχνουμε σταγόνες βανίλιας ή 4 βανίλιες και λίγο αλάτι!
Οπότε το μείγμα αυγών το ρίχνουμε στο γάλα αλλά ανακατεύοντας γρήγορα και το βράζουμε 5 λεπτά! Το τοποθετούμε στα φορμακια, τα οποία τα τοποθετούμε σε ταψί, στο οποίο το έχουμε γεμίσει μέχρι την μέση τους νερό! Τα βάζουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς και τα ψήνουμε για 2 ώρες!
Στο πρώτο μισάωρο τα βγάζουμε και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο! Οπότε όταν γίνουν τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για όλη νύχτα!
ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ: Βάζουμε στην κατσαρόλα 2 νεροπότηρα ζάχαρη και το αφήνουμε να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε 2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο ανακατεύουμε, ρίχνουμε και 2 νεροπότηρα νερό ανακατεύουμε και τέλος ρίχνουμε και 2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλαουρ, τα οποία διαλύσαμε σε λίγο νερό !
Μόλις πήξει κατεβάζουμε αφού κρυώσει στο ψυγείο για όλη νύχτα! Την επόμενη ανάποδο γυρίσουμε την κρέμα μας και ρίχνουμε μπόλικη καραμέλα!
(Υπάρχει και άλλη εκδοχή να βάλουμε καραμέλα στα φορμακια και απάνω την κρέμα και να ψηθεί)
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.