ΥΛΙΚΑ
- 7 μπισκότα digestive
- 40 γρ. βούτυρο
- 350 γρ. γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 8 γρ. φύλλα ζελατίνας
- 100 γρ. μέλι
- 1 ανανάς, περίπου 500 γρ. καθαρισμένος
- 40 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει.
- Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι.
- Ρίχνουμε τα τριμμένα μπισκότα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα σιλικόνης ή με ένα κουτάλι.
- Μοιράζουμε τα τριμμένα μπισκότα σε 6 ποτήρια ή σε 6 μικρά μπολάκια και πατάμε ελαφρά με το κουτάλι.
- Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό και τις αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά την κρέμα γάλακτος και 80 γρ. μέλι. Μόλις πάρουν βράση αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Στίβουμε τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε στο κατσαρολάκι με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη για να λιώσουν και να ενσωματωθούν με το μείγμα.
- Αφήνουμε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος να κρυώσει ενώ ανακατεύουμε ανά διαστήματα. Όταν κρυώσει αρκετά προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη.
- Μοιράζουμε την κρέμα γιαουρτιού στα ποτήρια με τα μπισκότα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
- Καθαρίζουμε τον ανανά και τον κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 400 γρ. νερό, 20 γρ. μέλι, τη μαύρη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει το μείγμα συνεχίζουμε το βράσιμο για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον ανανά και βράζουμε για 5 λεπτά. Αφήνουμε την κομπόστα να κρυώσει και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
- Μόλις είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε μοιράζουμε τον ανανά στα ποτήρια και γαρνίρουμε με φυλλαράκια δυόσμου.
Βρείτε κι άλλες νόστιμες συνταγές στο http://www.delightfularea.com